Κινηματογράφος

Οι πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών

Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν αμέτρητες ταινίες τρόμου που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς, ωστόσο, δεν προσφέρουν όλες τα ίδια επίπεδα άγχους και τρόμου στους τηλεθεατές, με αποτέλεσμα πολλοί να ανατρέχουν στο IMDb και άλλες ιστοσελίδες, προκειμένου να βρουν μια πραγματικά τρομακτική ταινία για να παρακολουθήσουν.

Αν λοιπόν είστε ένας από τους φαν του είδους και ψάχνετε μια ταινία που θα σας κάνει να κρύψετε τα μάτια σας και θα ανεβάσει του καρδιακούς σας παλμούς, μπορεί να σας βοηθήσει η νέα έρευνα της εταιρείας broadbandchoices, η οποία βασίστηκε σε επιστημονικά δεδομένα.

Η broadbandchoices λοιπόν, πραγματοποίησε μια έρευνα με τίτλο “Science of Scare”, βάζοντας 250 ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών να παρακολουθήσουν 40 ταινίες τρόμου, οι οποίες επιλέχθηκαν με βάση τις συστάσεις στο Reddit, τις επιλογές κριτικών και την λίστα “Science of Scare” του 2020. Μετρώντας τους καρδιακούς τους παλμούς, συνέταξαν μια λίστα, ξεκινώντας με την ταινία που τους τρόμαξε περισσότερο.

Ο νικητής της έρευνας ήταν φέτος ήταν η ταινία “Host”, ένα 55λεπτο θρίλερ που γυρίστηκε σε μόλις 12 εβδομάδες από τον Ρομπ Σάβατζ εν μέσω καραντίνας, αποκλειστικά μέσω Zoom και με τους ηθοποιούς να στήνουν τις σκηνές και το φωτισμό, καθεμία και καθένας σπίτι τους. Η ταινίας κατάφερε να αυξήσει τους καρδιακούς παλμούς των συμμετέχοντων, με τον Μ.Ο. να φτάνει τους 88 παλμούς το λεπτό.

Το “Sinister” του 2012, το οποίο ήταν ο νικητής της περασμένης χρονιάς, κατέλαβε την δεύτερη θέση, ενώ το “Insidious” του 2010, την τρίτη. Την τέταρτη και πέμπτη θέση κατέλαβαν το “The Conjuring” (2013) και το Hereditary (2018) αντίστοιχα.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι ταινίες “Hereditary” (2018), “Terrified” (2017), “It Follows” (2014), “A Quiet Place Part II” (2021), “Paranormal Activity” (2007) και “The Conjuring 2” (2016).

Δείτε την πλήρη λίστα παρακάτω:

Πηγή: perpetual.gr

Όλη η επικαιρότητα