Διατροφή

Οι τροφές που σας κρατούν χορτάτους για αρκετή ώρα

Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν μερικές τροφές που είναι και θρεπτικές και μας κάνουν να νιώθουμε χορτάτοι για αρκετές ώρες.

Λιναρόσπορος

Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και υγιή λιπαρά ωμέγα-3. Αποτελεί επίσης μια καλή πηγή πρωτεϊνών. Οι μικροσκοπικοί αυτοί σπόροι δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο στο στομάχι σας, αλλά μπορεί να βοηθήσουν στην καταστολή της όρεξής σας. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο στο γιαούρτι, στο smoothie ή στις σαλάτες σας.

Αυγά

Τα αυγά είναι από τις καλύτερες τροφές που μπορείτε να φάτε αν προσπαθείτε να ελέγξετε την πείνα σας- και το βάρος σας. Σε μια έρευνα που έγινε σε 21 άντρες και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrition Research, οι μισοί συμμετέχοντες έφαγαν ένα πρωινό με ψωμάκια bagels, ενώ οι άλλοι μισοί έφαγαν αυγά. Τα αποτέλεσμα έδειξαν ότι όσοι έφαγαν αυγά είχαν χαμηλότερη ανταπόκριση στη γκρελίνη, την «ορμόνη της πείνας», ένιωθαν λιγότερο πεινασμένοι τρεις ώρες αργότερα και κατανάλωσαν λιγότερες θερμίδες τις επόμενες 24 ώρες. Μπόνους: Οι κρόκοι αυγών περιέχουν χολίνη, ένα θρεπτικό συστατικό σημαντικό για το μεταβολισμό του λίπους..

Βρώμη

Οι περισσότεροι διατροφολόγοι συνιστούν τη βρώμη για το ξεκίνημα της ημέρας. Χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες, ένα πρωινό με βρώμη θα σας κρατήσει χορτάτους για περισσότερη ώρα και θα συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου. Το σάκχαρο στο αίμα σας επίσης θα παραμένει σταθερό, με αποτέλεσμα να μην έχετε τάση για τσιμπολογήματα στη διάρκεια της ημέρας, ενώ θα είναι σταθερά υψηλή η ενεργητικότητά σας.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο φημίζεται για την υψηλή περιεκτικότητα του σε λιπαρά- αλλά μην ανησυχείτε, πρόκειται για «καλά λιπαρά»! Η κατανάλωση αβοκάντο αυξάνει την απορρόφηση λιποδιαλυτών θρεπτικών συστατικών, βοηθώντας το σώμα σας να χρησιμοποιήσει πλήρως οποιαδήποτε τροφή. Η υψηλή περιεκτικότητα του σε υγιή λιπαρά και φυτικές ίνες επιβραδύνει το πεπτικό σύστημα, απελευθερώνοντας ενέργεια σχετικά αργά. Είτε σε σάντουιτς είτε σε μια σαλάτα είτε ως ντιπ, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βάλετε το αβοκάντο στη διατροφή σας για να μειώσετε το αίσθημα της πείνας και να ελέγξετε το βάρος σας.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα