Σπίτι & Διακόσμηση

Οι 6 συσκευές που καταναλώνουν πολύ ρεύμα στο σπίτι

Ακούστε το άρθρο

Ξαφνικά, έρχεται ένας φουσκωμένος λογαριασμός της ΔΕΗ και απορείς; Μα πώς χάλασα τόσο πολύ ρεύμα; Υπάρχουν ορισμένες οικιακές συσκευές που μπορούν πραγματικά να εκτοξεύσουν την κατανάλωση χωρίς καν να το καταλάβεις και να βγεις εκτός προϋπολογισμού. Ποιες είναι αυτές;

-Το κλιματιστικό. Όταν είναι σύγχρονης γενιάς σαφώς καίει πολύ λιγότερο ρεύμα αλλά και πάλι πολλές φορές συμφέρει να χρησιμοποιούμε πετρέλαιο για τη θέρμανσή μας, για τον πρόσθετο λόγο πως τα κλιματιστικά δεν είναι και ό, τι καλύτερο για την ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι και τον αέρα που αναπνέουμε. Αν το χρησιμοποιείς τακτικά καλό είναι να ξέρεις πως η ιδανική θερμοκρασία είναι 10 βαθμοί πάνω από εκείνη του εξωτερικού περιβάλλοντος.

-Το πιστολάκι των μαλλιών μπορεί να αποβεί μοιραίο! Είναι μια από τις πιο χρήσιμες συσκευές για μια γυναίκα όμως η χρήση του πρέπει να γίνεται με όριο καθώς καταναλώνει πολύ ενέργεια.

-Το ψυγείο είναι υπεύθυνο για ένα μεγάλο μέρος της οικιακής κατανάλωσης. Καλό είναι να μην το ανοιγοκλείνουμε συχνά και όταν λείπουμε για διακοπές να το βγάζουμε εντελώς από την πρίζα.

-Ο θερμοσίφωνας επίσης, θέλει προσοχή στη χρήση του. Είναι σχεδόν καταστροφικό για την τσέπη σας να τον κρατάτε ανοιχτό! Συνίσταται να μην τον αφήνουμε να “καίει” πάνω από μισή ώρα.

-Το 12% των χρημάτων που δίνουμε στον ηλεκτρισμό έχει να κάνει με τα φώτα. Αν ανήκεις σε αυτούς που ξεχνάνε τα φώτα ανοιχτά σε δωμάτια που δε χρησιμοποιούν καλό είναι να το ξανασκεφτείς. Επίσης, καλό είναι να αντικαταστήσεις τις κλασσικές λάμπες με λάμπες φθορίου και λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας. Τα αποτελέσματα θα είναι εκπληκτικά!

-Ο φούρνος είναι ο “άρχοντας” της κατανάλωσης. Τι να κάνεις λοιπόν μιας και δεν μπορείς να αποφύγεις τη χρήση της ηλεκτρικής κουζίνας ; Είναι πολύ απλό, αγόρασε ένα πολύ μικρό φουρνάκι για όταν θες απλά να ζεστάνεις μικρές ποσότητες ή ένα γκαζάκι για να ψήνεις καφέ και να φτιάχνεις ροφήματα.

Όλη η επικαιρότητα