Κινηματογράφος

Οι oσκαρικές ταινίες του Netflix (trailers)

Ακούστε το άρθρο

Μέχρι τις 26 Απριλίου και τη φετινή τελετή απονομής, οι λάτρεις των Oscars έχουν μπροστά τους αρκετό χρόνο για να δουν τις ταινίες που φέτος πρωταγωνιστούν στις κατηγορίες ώστε να έχουν άποψη σχετικά με τις επικείμενες βραβεύσεις.

Προς διευκόλυνσή όλων, βρήκαμε εκείνες που είναι διαθέσιμες στο Netflix και τις παρουσιάζουμε παρακάτω.

Ενδεχομένως, τα φαβορί να τα έχεις ήδη παρακολουθήσει, αλλά όπως και να έχει, η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως.

Mank

Οι 10 υποψηφιότητές του, εκ των οποίων και το όσκαρ καλύτερης ταινίας είναι αρκετές για να θεωρείται το φετινό φαβορί γενικότερα. Η ασπρόμαυρη ταινία του David Fincher εκτός από αξιώσεις για μπόλικα βραβεία φέτος, μετρά ήδη ικανοποιητικές θεάσεις στο Netflix.

The Trial of the Chicago 7 

O μετρ του πολιτικού σινεμά Aaron Sorkin υπογράφει ένα δικαστικό δράμα για τα πραγματικά γεγονότα του 1968 στο Σικάγο, όταν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου των Δημοκρατικών, οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις μερίδας πολιτών για το Βιετνάμ έλαβαν τεράστιες διαστάσεις και η καταστολή τους από την τότε κυβέρνηση του Lyndon Johnson τις μετέτρεψε σε αιματηρές εξεγέρσεις. Ήταν σχεδόν αναμενόμενο ότι θα ήταν υποψήφιο για όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Ma Rainey’s Black Bottom 

Και ο αείμνηστος Chadwick Boseman, αλλά και η Viola Davis είναι υποψήφιοι στις κατηγορίες α᾽ανδρικού και γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία τους στην ταινία που καταπιάνεται με την επιδραστική τραγουδίστρια blues Ma Rainey που στη δεκαετία του ’20 (πριν από 100 χρόνια δηλαδή) προσπαθεί να επιβιώσει σε ένα ρατσιστικό και μη αξιοκρατικό κόσμο. Η Davis στην προκειμένη περίπτωση έγινε η πρώτη μαύρη ηθοποιός με 4 υποψηφιότητες στα χρονικά του θεσμού (και ένα όσκαρ για το Fences του 2016).

Pieces of a Woman 

H Vanessa Kirby προτάθηκε για όσκαρ α᾽γυναικείου για την ερμηνεία της στο ρόλο της Martha που προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή της, θρηνώντας ένα παιδί, αλλά και χαμένες σχέσεις του παρελθόντος.

Hillbilly Elegy 

H δραματική ταινία μετρά δύο υποψηφιότητες: Μία για τη συγκλονιστική Glenn Close στον β᾽γυναικείο ρόλο και μία για το μακιγιάζ.

News of the World

Βλέποντας το όνομα του Tom Hanks σε μία ταινία -ειδικά μετά το Α Beautiful Day in the Neighborhood- αντανακλαστικά πιστεύω πως αξίζει να τη δούμε. Στα φετινά Όσκαρ το western του Paul Greengrass διεκδικεί βραβείο σκηνογραφίας.

Crip Camp 

Πώς μία καλοκαιρινή κατασκήνωση που απαρτίζεται από άτομα με ειδικές ανάγκες μπορεί να αλλάξει τις ζωές των εφήβων και να δημιουργήσει κανονικό κίνημα με φόντο το Woodstock. Το Crip Camp είναι υποψήφιο για όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ.

My Octopus Teacher 

Μία φιλία με ένα χταπόδι, κι όμως, είναι εφικτή. Περισσότερα βλέπεις στο εν λόγω ντοκιμαντέρ που είναι υποψήφιο στη σχετική κατηγορία.

Over the Moon 

Ένα κορίτσι φτιάχνει το δικό της πύραυλο, ελπίζοντας ότι θα συναντήσει μία μυθική θεότητα της σελήνης. Διεκδικεί όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων.

A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon

Για να είμαστε ακριβείς, στο Netflix δε μπορείς να βρεις την ταινία, αλλά τη σειρά κινουμένων σχεδίων στην οποία βασίστηκε.

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Το τραγούδι Husavik των Savan Kotecha, Fat Max Gsus, Rickard Göransson από το eurovisionικό έπος του Netflix βρίσκεται ανάμεσα στα κομμάτια που διεκδικούν οσκαρική αναγνώριση. Ακόμη κι έτσι, η Rachel McAdams πρέπει να είναι πολύ υπερήφανη.

The Life Ahead

Η ταινία που σηματοδότησε την τεράστια επιστροφή της Sophia Loren στα κινηματογραφικά δρώμενα μετά από 11 χρόνια “παύσης” έχει ένα εξαιρετικό τραγούδι, το “Lo Si (Seen) των Diane Warren και Laura Pausini ως άσσο στο μανίκι της. Στηρίζουμε με θέρμη, και την ταινία και το κομμάτι που είναι υποψήφιο στη σχετική κατηγορία.

Πηγή: esquire

Όλη η επικαιρότητα