Categories: Ηλεία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 87η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας

Share

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 18-19 Σεπτεμβρίου- έπειτα από ένα χρόνο απουσίας λόγω του κορωνοϊού- η 87η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την ιστορική παράδοση που έχει η Ανδραβίδα με το άλογο.

Οι αναβάτες με τα πανέμορφα άλογά τους έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και με την καθοριστική συμβολή των διοργανωτών πραγματοποιήθηκε  μια ιππική έκθεση και ένα αντάξια της μακρόχρονης ιστορίας της.

Η πρώτη μέρα της έκθεσης περιλάμβανε το φαντασμαγορικό σόου των πανέμορφων ίππων, όπου δεκάδες άλογα διαφόρων φυλών ελληνικών και ξένων παρέλασαν στον στίβο και εκτέλεσαν ασκήσεις ιππικής δεξιοτεχνίας. Άλογα φυλής Ανδραβίδας, Πηνείας, Ζακυνθινά, Φρειζιάν, Ισπανικά και άλλα, μάγεψαν κυριολεκτικά το κοινό, που γέμισε το Ιππικό Κέντρο το βράδυ του περασμένου Σαββάτου,  με την ιππική τους αρμονία.

Η δεύτερη μέρα ήταν αφιερωμένη στις βραβεύσεις, όσων εντυπωσίασαν με τις ικανότητες τους την ελλανόδικο επιτροπή. Τα Βραβεία και τα μετάλλια απένειμαν στους νικητές ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κ. Γιάννης Λέντζας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, κ. Παναγιώτης Μάνδαλος, ο γγ του δήμου, κ.Κώστας Βαρβαρέσος, ο πρόεδρος της Ελλανοδίκου επιτροπής, κ. Ιωάννης Μεναγάτος, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μάκης Μπαλαούρας, ο ΑΣντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομία, Χωροταξίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Διονύσης Κεκάτος, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικομικών Υπηρεσιών,κ. Πέτρος Ανυφάντης κ.α

Χαιρετισμό απέστειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, που αναγνώστηκε από την ελλανόδικο επιτροπή και ανέφερε τα εξής: «η ιππασία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ιδιαίτερη ανάπτυξη με συνέπεια όλο και περισσότερα νέα παιδία να επιλέγουν να ασχοληθούν συστηματικά με αυτό. Ένα άθλημα που τονίζει ισότιμα την αξία του αναβάτη και του άλογου και κερδίζει σταδιακά τις καρδιές όλο και περισσότερων Ελλήνων καθιστώντας το ιδιαίτερα αγαπητό. Το Υπουργείο Αθλητισμού επενδύει στη διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων όπως η συγκεκριμένη για να δυναμώσει το κυρός της ιππασίας.»

«Η Ανδραβίδα είναι συνυφασμένη με άλογο, το οποίο είναι και το σημείο αναφοράς για την περιοχή,  Σα δημοτική αρχή ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα, ίσως και τον επόμενο χρόνο, θα έχουμε το ιππικό κέντρο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε μια καινούργια δυναμική και στους ιπποπραγωγούς, που τόσο πολύ αγαπάνε αυτό που κάνουν, όσο και στην πόλη της Ανδραβίδας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους δημότες της Ανδραβίδας και των γύρω περιοχών που στήριξαν αυτή την έκθεση, και τις δύο μέρες, στην ουσία όμως ήταν τέσσερις για τον πόλη Ανδραβίδας καθώς συνδυάστηκε και με τον εορτασμό της Αγ. Σοφίας και ήταν ότι καλύτερο για να δώσουμε μια εκκίνηση στην πόλη της Ανδραβίδας. Δίνω την υπόσχεση ότι θα κάνουμε την Ιππική Έκθεση της Ανδραβίδας όσο το δυνατόν γίνεται πιο γνωστή και στην Ευρώπη για να προσελκύσουμε κόσμο και να γίνουν επενδύσεις για να μπορέσουμε να έχουμε μια εξωστρέφεια και να δημιουργήσουμε μια ιππική έκθεση αντάξια της πόλης μας και των δημοτών της» είπε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο κ. Γιάννης Λέντζας και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει  όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση της έκθεσης.

Ο ιστορικός πλέον Πρόεδρος της Ελλανοδίκου Επιτροπής, αφού κατέχει αυτή τη θέση εδώ και σαράντα χρόνια, κ. Ιωάννης Μενεγάτος, έκανε μια ιστορική αναδρομή στην έκθεση  τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του πως δεν πρέπει να αφήσουμε την Ιππική Έκθεση της Ανδραβίδας της ξεχαστεί. «Πρέπει όλοι μαζί να τη διατηρήσουμε και να την αναδείξουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ιδιαίτερή αγάπη για το άλογο εξέφρασε στο χαιρετισμό του ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μάκης Μπαλαούρας, επισημαίνοντας ότι πρέπει να στηριχτούν οι νέοι άνθρωποι και να πάρουν πρωτοβουλίες να πάρει αυτή η έκθεση μια πιο βαθιά και πιο ουσιαστική μορφή.