Ηλεία

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κορυφή: Σε ύφεση η πυρκαγιά

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία, ωστόσο οι φλόγες δεν απειλούν σπίτια.
Ακούστε το άρθρο

Καλύτερη είναι η εικόνα στο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε χθες στην Ηλεία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου κοντά στον οικισμό Κορυφή Ηλείας. Η πυρκαγιά καίει σε χαράδρα, σε δύσβατη περιοχή και δεν απειλεί τον οικισμό. Νωρίτερα οι κάτοικοι είχαν ενημερωθεί να είναι σε επιφυλακή για ενδεχόμενη απομάκρυνσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews η φωτιά είναι σε ύφεση και στο σημείο επιχειρούν 26 οχήματα και πάνω από 70 άνδρες της πυροσβεστικης ανάμεσα τους και πεζοπόρα τμήματα. Στο σημείο της φωτιάς για καλύτερο συντονισμό της επιχείρησης βρίσκονται από την πρώτη στιγμή ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Βασίλειος Σολδάτος και η υπόλοιπη  διοίκηση του πυροσβεστικού σώματος της Π.Ε Ηλείας.

Στο μέτωπο δεν επιχειρούν εναέρια μέσα

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλειος Γιαννόπουλος, επιβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύει ο οικισμός καθώς, όπως είπε, «η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο εντός χαράδρας. Γίνονται προσπάθειες για την κατάσβεσή της και από πλευράς περιφέρειας έχουν διατεθεί ένα υδροφόρο όχημα και δύο μηχανήματα έργου που προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες».

Δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού Κορυφή

Το βράδυ είχε  δοθεί εντολή προληπτικής εκκένωσης του χωριού Κορυφή

Όλη η επικαιρότητα