Media

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Η επίσημη θέση της ΕΡΤ για τη μη μετάδοση της προσπάθειας του Πετρούνια

Η ΕΡΤ «δεν φέρει ευθύνη για τη σκηνοθεσία των Ολυμπιακών Αγώνων» αναφέρει η ανακοίνωση της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Ακούστε το άρθρο

Αρνητική εντύπωση και επικριτικά σχόλια προκάλεσε το γεγονός ότι η ΕΡΤ δεν μετέδωσε live την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικά των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Την ώρα που ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε την προσπάθειά του στους κρίκους, η τηλεοπτική μετάδοση έδειχνε άλλους αθλητές, ενώ μέχρι και το τέλος του τηλεοπτικού προγράμματος, οι Ελληνες τηλεθεατές δεν είδαν ποτέ την άριστη προσπάθεια του Πετρούνια που τον έστειλε πανηγυρικά στον τελικό της 2ας Αυγούστου.

Δείτε την προσπάθεια του εδώ:

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στους αιθέρες – Δείτε το βίντεο των Ολυμπιακών Αγώνων με την προσπάθεια που τον έστειλε στον τελικό

ΕΡΤ: «Την παραμικρή ευθύνη»

Η ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της στα social media πήρε θέση για το περιστατικό σημειώνοντας ότι «δεν φέρει ευθύνη για τη σκηνοθεσία των Ολυμπιακών Αγώνων» και ότι «μεταδίδει τις πηγές και τις εικόνες που επιλέγουν οι Ιάπωνες σκηνοθέτες». Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ αναφέρει τα εξής: «Σχετικά με την μη live μετάδοση της επιτυχημένης προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια: Η ΕΡΤ δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για τη σκηνοθεσία των Ολυμπιακών Αγώνων. Μεταδίδει τις πηγές και τις εικόνες που επιλέγουν οι Ιάπωνες σκηνοθέτες. Έγινε αμέσως διάβημα στο Τόκυο και το βίντεο του πρωταθλητή μας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο αμέσως μόλις αποσταλεί στην ΕΡΤ».

Στην ανακοίνωσή της πάντως η ΕΡΤ δεν απαντά στο ερώτημα, που έθεσαν αρκετοί ακόμη και μέσω των social media, για το αν είχε τη δυνατότητα να εξασφαλίσει την εικόνα των προκριματικών των κρίκων (το λεγόμενο feed) μέσω πληρωμής του σχετικού τηλεοπτικού κυκλώματος προκειμένου να μην υπάρξει το… ρίσκο να χαθεί η προσπάθεια ενός αθλητή μας που στοχεύει στο χρυσό μετάλλιο.

Όλη η επικαιρότητα