Categories: ΕΠΣ Ηλείας

Ολυμπιακός Ζαχάρως: ∆ύο τα σενάρια για το «αύριο»

Share

Στο προσκήνιο έχει περάσει τις τελευταίες ώρες η επιστροφή στα γήπεδα του ιστορικού Ολυμπιακού Ζαχάρως.

Ενός συλλόγου που την περσινή περίοδο τέτοια εποχή, αμέσως μετά τον υποβιβασμό του από τη Δ΄ εθνική, δεν μπόρεσε να σταθεί στα πόδια του, λόγω μη συγκρότησης ενός ισχυρού Δ.Σ., με αποτέλεσμα η ομάδα να μην δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α1, όπου είχε δικαίωμα μετά τον υποβιβασμό της να αγωνιστεί.

Έτσι όλοι οι παίκτες έμειναν ελεύθεροι, και παρά τις προσπάθειες και την πρόσκληση από πλευράς του γνωστού επιχειρηματία κ. Γ. Μπάδα (που σήκωσε στις πλάτες του το βάρος της Δ΄ εθνικής), για να βγει ένα αξιόλογο Δ.Σ. και να ξεκινήσει από την αρχή, η ομάδα παραμένει ακόμα στα χέρια του, έστω και ανενεργή!

Με ποιον θα γίνει η συγχώνευση;

Σύμφωνα τώρα με τις «φήμες» που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στη Ζαχάρω, δύο φαίνεται να είναι τα σενάρια της επόμενης ημέρας! Το πρώτο έχει να κάνει με μια μερίδα παλιών παραγόντων , παλαίμαχων ποδοσφαιριστών, και κάποιων προσωπικοτήτων της περιοχής, που κάνουν λόγο για δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας που θα προκύψει από τη συγχώνευση των δύο ιστορικών σωματείων του Δήμου και ιδρυτών της ΕΠΣ Ηλείας Ολυμπιακού Ζαχάρως και ΠΑΟ Κακοβάτου, η οποία και θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.

Στηριζόμενη αρχικά στο όποιο καλό υλικό υπάρχει στην περιοχή, και φυσικά σε κάποιες μεταγραφές παικτών που θα κάνουν τη διαφορά! Όμως η πρόταση αυτή προς το παρών… «κολλάει» στα γραφειοκρατικά, όπως όνομα, έδρα ομάδας κ.λ.π. Όμως υπάρχει και η δεύτερη πρόταση που αφορά την πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Μπάδα.

Ο κ. Μπάδας λοιπόν, έχει καλέσει εδώ και κάποιες ημέρες το Δ.Σ. της νεοσύστατης πέρυσι ομάδας του Εθνικού Ζαχάρως, να δημιουργήσουν μια νέα ομάδα, ανεξάρτητα αν αυτή αγωνιστεί στην Α2 η τη Β΄ κατηγορία, η οποία όμως θα στηρίζεται ως επί το πλείστον στα παιδιά της Ζαχάρως που υπάρχουν αυτή την ώρα διαθέσιμα, δίνοντας φυσικά έμφαση, και στο «νέο αίμα» της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, ξεκινώντας ουσιαστικά από την αρχή, με απώτερο στόχο, την δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας με πολύ μέλλον. Όμως και εδώ ακόμα… δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό, και όλα είναι στον «αέρα».

Η «Πατρίς – Σπορ» αναφορικά με τις όποιες εξελίξεις στη Ζαχάρω, ζήτησε τη γνώμη του κ. Μπάδα, ο οποίος τόνισε: «Όντως είναι γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια κινητικότητα σε ότι έχει να κάνει με το μέλλον του ποδοσφαίρου στην πόλη της Ζαχάρως και της ευρύτερης περιοχής. Εγώ από την πλευρά μου έχω κάνει την πρότασή μου προς το Δ.Σ. του νεοσύστατου Εθνικού Ζαχάρως και περιμένω ανταπόκριση. Μόνο έτσι πλέον μπορεί να προχωρήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Η εποχή των «παχιών αγελάδων» με τους «μισθοφόρους στρατιώτες» τελείωσε. Σε διαφορετική περίπτωση, εγώ από την πλευρά μου, θα παραδώσω τα χαρτιά και την «σφραγίδα» του συλλόγου που λέγεται Ολυμπιακός Ζαχάρως στο Πρωτοδικείο. Όμως θα είναι πολύ κρίμα να φτάσουμε έως εκεί, και ακόμα χειρότερα, αν η πόλη της Ζαχάρως για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δεν μπορέσει να κατεβάσει στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ηλείας, μια ανταγωνιστική ομάδα».