Ηλεία

Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας: Εξοφλείται η Κορινθιακή σταφίδα

Ακούστε το άρθρο

Από σήμερα καταβάλλεται η εξόφληση για Κορινθιακή σταφίδα έτους 2020, όπως ανακοινώθηκε χθες από την διοίκηση της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας.

Η εξόφληση θα ξεκινήσει με 1,50 ευρώ/κιλό, ως προκαταβολή, με την τιμή εξόφλησης να φτάνει πιθανόν μέχρι και 1,70 ευρώ. Η εξόφληση θα γίνει σήμερα και αύριο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος.

«Ήδη, έχουμε κάνει ενέργειες ώστε να< καταχωρήσουμε την στρεμματική ενίσχυση στον ΟΠΕΚΕΠΕ και να συντομεύσουν την διαδικασία προς αυτή την κατεύθυνση», είπε ο κ. Βαλιανάτος.

Χθες εστάλη νέο αίτημα για συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη για την υπαίθρια παραγωγή καρπουζιών και τα κηπευτικά που υπέστησαν ζημιά: «Όποιος ζημιώθηκε πρέπει να πληρωθεί. Αυτή είναι η πάγια θέση μας, όχι μόνο για τα καρπούζια, αλλά για όλα τα προϊόντα. Ως Ομάδα Παραγωγών, αν οι παραγωγοί που επλήγησαν δεν αποζημιωθούν, θα αντιδράσουμε δυναμικά με κινητοποιήσεις…», ανέφερε.

Στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης θα τεθεί και το θέμα των συνδεδεμένων προϊόντων. Να είναι συνδεδεμένα και η τομάτα και η σταφίδα, αλλά και τα εσπεριδοειδή.

Όλη η επικαιρότητα