Ηλεία

Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας: Με… «σημαία» το Τμήμα Γεωπονίας στον υπουργό

Ακούστε το άρθρο

Με μια σειρά θεμάτων που παραμένουν άλυτα επί χρόνια, αλλά με… «σημαία» το αίτημα παραμονής του Τμήματος Γεωπονίας στην Αμαλιάδα, πηγαίνει στις 8 Απριλίου στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας!

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.  Σπήλιο Λιβανό θα συναντηθεί  στο υπουργείο η διοίκηση της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Χρήστο Βαλιανάτο.

Για το θέμα του Τμήματος Γεωπονίας, όπως δήλωσε χθες στην εφ. «Πατρίς» κ. Χρήστος Βαλιανάτος, θα του θέσουν την ανάγκη παραμονής του στην Ηλεία, αλλά και ενίσχυσής του.

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως ένας νομός, που το 70% των εισοδημάτων του προέρχεται από τους αγρότες, δεν μπορεί να διαθέτει Τμήμα Γεωπονίας…», είπε χαρακτηριστικά. Από την ανάληψη της υπουργίας του κ. Λιβανού, η Ομάδα Παραγωγών έχει ζητήσει συνάντηση, για να του θέσει επί τάπητος όλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Ηλείας. Η Ομάδα Παραγωγών έχει καταρτίσει αναλυτικό υπόμνημα στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται ο αγροτικός τομέας στην Ηλεία, με τους αγρότες να έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης, καθώς βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται την ίδια στιγμή που η εύφορη γη της Ηλείας έχει καταστεί ανήμπορη να σηκώσει το βαρύ όπως αποδεικνύεται φορτίο».

Στο υπόμνημα παρατίθενται ορισμένα από τα προβλήματα, όπως η αναδιάρθρωση της Κορινθιακής σταφίδας, η τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, το θέμα των συνδεδεμένων ενισχύσεων για βιομηχανική τομάτα, Κορινθιακή σταφίδα και εσπεριδοειδή. Επίσης, μιλούν για ανάγκη ενίσχυσης των συνεταιριστικών οργανώσεων όσον αφορά στην διακίνηση των προϊόντων, αλλά και για τα επιχειρησιακά προγράμματα των Οργανώσεων Παραγωγών, ζητώντας απλούστευση της γραφειοκρατίας του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή αυτών των προγραμμάτων.

Επίσης, θα ζητήσουν αναδιοργάνωση των ΤΟΕΒ του Νομού με εκσυγχρονισμό νομοθεσίας και δικτύου και αναβάθμιση του προσωπικού με προοπτική την καλύτερη διαχείριση του αρδευτικού νερού και την μείωση του κόστους χρήσης

Όλη η επικαιρότητα