Ηλεία Πολιτική

Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: Καταρρέουν τα Νοσοκομεία στην Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Σε μια χρονική στιγμή που το τρίτο κύμα της πανδημίας σαρώνει όλη την χώρα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας όχι απλώς δοκιμάζεται αλλά φαίνεται ότι έχει εξαντλήσει τις αντοχές του. Εκατοντάδες συμπολίτες μας δίνουν μάχη για την ζωή τους μέσα στις ΜΕΘ ενώ δεκάδες άλλοι διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους αναμένουν κάποια κρεβάτια στις εντατικές να ελευθερωθούν. Δυστυχώς πολλοί από αυτούς τους ασθενείς, εντός και εκτός ΜΕΘ, χάνουν την μάχη, με τον συνολικό αριθμό των θανόντων να αγγίζει τις 10000.

Στην Ηλεία, τα ήδη αποδυναμωμένα από γιατρούς, νοσοκομεία δέχονται άλλο ένα επιπλέον πλήγμα με την αποχώρηση τριών παθολόγων από την παθολογική κλινική του Νοσοκομείου του Πύργου, η οποία δημιουργεί πρόβλημα όχι μόνο στην νοσηλευτική μονάδα, αλλά και σε όλο το σύστημα γενικότερα.

Εφόσον η ΝΔ αδυνατεί να απαντήσει, θα ενημερώσει τον πολίτη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Από το Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα, 16 μόνιμοι και επικουρικοί ιατροί έχουν αποχωρήσει ή πρόκειται να αποχωρήσουν. Έχουν παρατηρηθεί χειρισμοί καταστάσεων και εργαζομένων στα νοσοκομεία με αυταρχικές και άστοχες μεθόδους. Δεν υπήρξε πρόνοια στις πρόσφατες προκηρύξεις, με αποτέλεσμα γιατροί να φύγουν απο τα περιφερειακά νοσοκομεία για τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Η ΜΕΘ του νοσοκομείου Πύργου λειτουργεί χωρίς εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, μετά την αποχώρηση των δύο ιατρών της.

Οι προσωρινές λύσεις δεν είναι ικανοποιητικές. Υπήρχαν μόνιμοι γιατροί στα νοσοκομεία του νομού και ετοιμάζονται προσωρινές μετακινήσεις γιατρών απο άλλους νομούς, μεταθέτοντας το πρόβλημα για το μέλλον. Η μετακίνηση χειρουργού ιατρού και η κατάρρευση του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου Αμαλιάδας επιβεβαιώνει τους φόβους που εκφράζουμε καιρό τώρα. Ο κόσμος της Ηλείας απαιτεί άμεση πρόσληψη μόνιμων γιατρών. Οι μόνιμοι κάτοικοι νιώθουν πλέον εξαιρετικά ανασφαλείς για την περίπτωση που θα χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ενώ λοιπόν η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί με αγωνία την εξέλιξη της πανδημίας και διαπιστώνει ότι συνεχώς διαψεύδονται οι προσδοκίες που καλλιεργούνται με πρόχειρα επικοινωνιακά τεχνάσματα της τελευταίας στιγμής (βλέπε Επερώτηση στη Βουλή του Βουλευτή ΝΔ Ηλείας κ. Αν. Νικολακόπουλου στις 20/4/2021 και επιστολή του διοικητή του ΓΝ Ηλείας προς τον Υπουργό Υγείας και τον Διοικητή της 6ης Υπε) για δήθεν σταδιακή αποκλιμάκωση των προβλημάτων και των περιοριστικών μέτρων και ενώ ο ρυθμός των εμβολιασμών δεν είναι ικανοποιητικός, η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη παρά τις διαμαρτυρίες των υγειονομικών και τις  και τις φωνές των επιστημόνων που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και απαιτούν το αυτονόητο που δεν είναι άλλο από την στελέχωση του ΕΣΥ με το απαραίτητο επιστημονικό και υγειονομικό προσωπικό σε όλες του τις βαθμίδες.

Αυτή την κρίσιμη στιγμή, που τα νοσοκομεία σε όλη την χώρα δέχονται αφόρητες πιέσεις και στην Ηλεία καταρρέουν, σταματήστε να ολιγωρείτε και πάρτε δραστικά και αποτελεσματικά μέτρα. Σχεδιάστε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα ενεργοποιεί όλες τις διαθέσιμες δομές και όλο το διαθέσιμο προσωπικό (δημόσιου- ιδιωτικού τομέα και ενόπλων δυνάμεων), ώστε οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής να παραμείνουν όρθιοι και να συνεχίσουν, με όσες δυνάμεις τους έχουν απομείνει, να δίνουν την καθημερινή μάχη για την υπεράσπιση του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής.

Ομάδα Υγείας

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ  Ν. ΗΛΕΙΑΣ

Όλη η επικαιρότητα