Πολιτική

Οργή της Ελλάδας για το τουρκικό drone στο Καστελόριζο: “Στη δικαιοσύνη οι υπαίτιοι”

Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για την πρωτοφανή τουρκική πρόκληση στο Καστελόριζο.

Για ενέργεια που δυναμιτίζει το κλίμα, την ώρα που γίνονται προσπάθειες για αποκλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του για το τουρκικό drone που πέταξε πάνω από το Καστελόριζο, το πρωί του Σαββάτου (26.09.2020) και έριξε κόκκινη μπογιά στην ελληνική σημαία.

“Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή προσβολή της Ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο. Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δυο χωρών. Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές την άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης”, τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Νωρίτερα, σήμερα, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ερωτηθείς για το περιστατικό, σε συνέντευξη του στο Open, ανέφερε πως “ό,τι συνέβη στο Καστελόριζο είναι μία ενέργεια που ερευνάται”.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε ότι “κάποιος ανόητος από την πλευρά της Τουρκίας προφανώς οργάνωσε αυτήν την πρόκληση. Αλλα επειδή μου αρέσει να βλέπω την “μεγάλη εικόνα”, η Τουρκία και ο Ερντογάν δύο φορές αυτό το καλοκαίρι ηττήθηκαν. Αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω σχετικά με τον στόλο και το Oruc Reis που έβγαλαν δύο φορές αλλά και με τις απειλές που εκτόξευσαν δεκάδες φορές και τις πήραν πίσω”.

“Έχουν “φάει” (οι Τούρκοι) την επακούμβηση από το Λήμνος, το χτύπημα του F-16 που καταστράφηκε μετά την αερομαχία, τα υποβρύχιά τους που κολλήσαμε γύρω από την Εύβοια και την πλήρη επικράτηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και του Πολεμικού Ναυτικού τις τελευταίες 65 μέρες. Τώρα, κάποιοι ανόητοι ξεδίνουν στα drone”,  είπε.

Πηγή: newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα