Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, Β. Γιαννόπουλος, στην έναρξη των εργασιών στον δρόμο έμπροσθεν του Νοσοκ.Πύργου

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΕΙ ΕΡΓΑ
Ακούστε το άρθρο

   Στην έναρξη των εργασιών για το σημαντικό και πολυαναμενόμενο έργο βελτίωσης και αποκατάστασης του δρόμου έμπροσθεν του Νοσοκομείου Πύργου, βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Πρόκειται για το έργο «Βελτίωση οδού από Ε.Ο Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Γενικό Νοσοκομείο Πύργου – διασταύρωση Επαρχ. Οδού Πύργου – Αγίου Γεωργίουόπως διαπίστωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο μαζί με τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Π.Ε Ηλείας Μ. Καλογερόπουλο, τον προϊστάμενο Τμημ. Συγκοινωνιακών Έργων Ν. Μπούλιαρη και τον επιβλέποντα μηχανικό Ι.Θωμόπουλο, στις πρώτες δυο ημέρες έχουν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες, όπως καθαρισμοί, εκσκαφές και κατασκευή συρματοκιβωτίου στο ρέμα του ΤΟΕΒ. Σύμφωνα με τη μελέτη, σε μήκος 1.300 περίπου μέτρων, πέραν των εργασιών οδοποιίας (τεχνικά, συρματοκιβώτια, πεζοδρόμια, ασφαλτικές στρώσεις, διαγράμμιση, σήμανση κ.α), θα κατασκευαστεί δίκτυο ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά σώματα τεχνολογίας led, ενώ έχει προβλεφθεί η τοποθέτηση στεγάστρων και στάσεων για λεωφορεία και ταξί.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης με τους εκπροσώπους της εργολήπτριας εταιρείας, έγιναν διευκρινήσεις και δόθηκαν οδηγίες, για την κατασκευή ενός άρτιου – τεχνικά – έργου, σ’ έναν πολυσύχναστο δρόμο, ο οποίος δέχεται μεγάλο φόρτο κυκλοφορίας καθημερινά, λόγω του Νοσοκομείου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών (ΚΤΕΟ) της Π.Ε Ηλείας καθώς και μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων, οι εγκαταστάσεις των οποίων βρίσκονται επί της συγκεκριμένης οδού.

», με αρχικό προϋπολογισμό 495.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και στόχο έχει την αποκατάσταση και την βελτίωση της βατότητας της εν λόγω οδού

Όλη η επικαιρότητα