Categories: Περίεργα

Ο γυμναστής που κατέστρεψε επίτηδες το σώμα του: Πήρε 30 κιλά για καλό σκοπό (Εικόνες)

Share

O Drew Manning είναι ένας personal trainer που πριν λίγο καιρό είχε ένα αξιοζήλευτο σώμα. Κάποια στιγμή όμως αποφάσισε να πάρει περίπου 30 κιλά για έναν πολύ ιδιαίτερο λόγο: Για να μπορέσει να καταλάβει καλύτερα τον αγώνα που δίνουν οι πελάτες του προκειμένου για να αδυνατίσουν.

Οπως ο ίδιος δηλώνει θα προσπαθήσει να χάσει τα κιλά μαζί με τους ανθρώπους που προπονεί και αυτό θα τον κάνει να νιώσει και ο ίδιος καλύτερα, θα είναι μια πολύ καλή εμπειρία για τη δουλειά του και θα τον βοηθήσει να έχει περισσότερη ενσυναίσθηση κάτι που λείπει από πολλούς προπονητές που δεν καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο είναι για κάποιους ανθρώπους όχι μόνο να αδυνατίσουν αλλά και να απαλλαγούν από το κοινωνικό στίγμα που “συντροφεύει” δυστυχώς, τα παραπανίσια κιλά.

Fit2Fat2Fit αποκαλεί το project του και είναι η δεύτερη φορά που το πραγματοποιεί. Η πρώτη ήταν το 2010 και μετά από τη δύσκολη εμπειρία του έγραψε μάλιστα και ένα βιβλίο στο οποίο ανέλυε όλη την περιπέτειά του. Το σύγγραμμα μάλιστα, είχε γίνει και best seller στις ΗΠΑ. Αυτή τη φορά, μιας και ο ίδιος έχει μεγαλώσει θέλει να κατανοήσει καλύτερα τις δυσκολίες που ένας μεσήλικας έχει να αντιμετωπίσει στην προσπάθειά του στο γυμναστήριο. “Το να χάσεις βάρος δεν είναι τόσο απλή διαδικασία όσο την παρουσιάζουν, φάε λιγότερο κάνε περισσότερη άσκηση” αναφέρει χαρακτηριστικά. “Πολλοί προπονητές δεν έχουν ιδέα πόσο σκληρή πνευματική και συναισθηματική προσπάθεια απαιτείται. Δεν είναι μόνο μια σωματική μεταμόρφωση, είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό” καταλήγει.

Την πρώτη φορά που το δοκίμασε ήρθε αντιμέτωπος με μια σειρά προβλημάτων αυτοπεποίθησης και δυσκολεύτηκε αρκετά να συμβιβαστεί με την νέα του εικόνα. Φοβόταν πολύ την κριτική που ο περίγυρός του θα του ασκούσε. “Δεν ήταν εύκολο, στην πραγματικότητα ήταν κάτι αρκετά δυσάρεστο παρόλα αυτά κατάλαβα πως άρχισα να αποδέχομαι τον εαυτό μου βαθιά και ουσιαστικά”.

Η κοινωνία μας διδάσκει πως πρέπει να είμαστε αδύνατοι και γυμνασμένοι για να τα καταφέρουμε να έχουμε τον έλεγχο, ήρθε η ώρα να προσδιορίσουμε εμείς οι ίδιοι πώς θέλουμε να είμαστε και να καταλάβουμε τι είναι υγιές και τι δεν είναι”.