Ηλεία Υγεία

Ο Γ. Καρβέλης για τη συνάντηση με τους γιατρούς του Νοσ. Πύργου: «Θα δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες σε ότι αφορά το εργασιακό καθεστώς»

Ακούστε το άρθρο

Σε καλό κλίμα έγινε χθες η συνάντηση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη με τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου του Πύργου, κ. Αλεξόπουλο και κα Νικολοπούλου, πού έγινε με πρωτοβουλία του κ. Καρβέλη, μετά τις παραιτήσεις των τριών ιατρών από την παθολογική κλινική.

Οι ιατροί έθεσαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Ηλείας, το οποίο έχει άμεση ανάγκη από πρόσληψη νέου προσωπικού σε κρίσιμες ειδικότητες, ενώ από την πλευρά του ο κ. Καρβέλης τόνισε ότι θα κάνει ότι είναι εφικτό, για να διορθωθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν και να επιστρέψει η ηρεμία στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου.

Φυσικά δεν έγινε γνωστό αν εξασφάλισε την αναστολή της απόφασης των τριών γιατρών να παραιτηθούν από την παθολογική κλινική, κάτι το οποίο θα μάθουμε τις επόμενες ημέρες.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ τόνισε σχετικά στην εφημερίδα «Πατρίς» για τη χθεσινή συνάντηση με τους γιατρούς του Γενικού νοσοκομείου Πύργου.

«Είχα μία συνάντηση με τον κο Αλεξόπουλο και την κα Νικολοπούλου, όπου έγινε μία συζήτηση σε καλό κλίμα. Τους πρότεινα κάποια πράγματα τα οποία και θα τα προωθήσω, προκειμένου να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες σε ότι αφορά το εργασιακό καθεστώς των ιατρών στο νοσοκομείο του Πύργου. Πιστεύω ότι αυτά που είπαμε μπορούν να οδηγήσουν στην αναθεώρηση της απόφασης των ιατρών, αλλά περισσότερα θα μπορούμε να πούμε το επόμενο χρονικό διάστημα. Μιλήσαμε γενικά ειλικρινά για όλα τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου».

Πλέον από δω και πέρα περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις που θα υπάρξουν, αν δηλαδή οι τρεις ιατροί θα αποσύρουν τις παραιτήσεις τους και φυσικά αν θα προχωρήσει η ενίσχυση του Ιατρικού προσωπικού με νέους ιατρούς, κυρίως στις κλινικές που είναι άμεση ανάγκη να ενισχυθούν, ιδίως σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο που περνάμε, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοιού.

Όλη η επικαιρότητα