Ηλεία

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος με ισχυρά πρόσωπα ανατροπής (και) στην Πηνεία!!

Ακούστε το άρθρο

«Ακούνε εδώ και πολλά χρόνια οι δημότες υποσχέσεις με τα ίδια και τα ίδια, αλλά δεν έχουν ούτε νερό να πιουν… Αναλαμβάνω τη μεγάλη ευθύνη και προχωρώ διεκδικώντας μαζί με τους συμπατριώτες μου για τον τόπο πιστεύοντας στην αλλαγή του Δήμου Ήλιδας»

Οι δημότες μας, δεν ενδιαφέρονται ούτε για τις παραιτήσεις στελεχών της Δημ. Αρχής, ούτε για τις διαφωνίες αλλά και τις έντονες κραυγές που προσπαθούν να επηρεάζουν έτσι καταστάσεις.

Πολύ περισσότερο οι κάτοικοι του δήμου Ήλιδας δεν νοιάζονται για τις δικαιολογίες κάθε κατηγορίας που επιδιώκουν να καλύπτουν τα εμφανή σημάδια αδυναμίας και την ανικανότητα αντιμετώπισης προβλημάτων από τη συγκεκριμένη Δημ. Αρχή.

Αυτό τόνισε χθες ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος πρώην δημοτικός σύμβουλος, που ήδη έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τον Δήμο κάνοντας διαρκώς επαφές με τους συμπολίτες του σε Αμαλιάδα και Πηνεία.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε Τοπικές Κοινότητες της Πηνείας πρόσθεσε ότι οι δημότες κουράστηκαν και ήδη αισθάνονται αγανάκτηση, αφού εδώ και πολλά χρόνια είναι «στο ίδιο έργο θεατές». Με τα ίδια πρόσωπα να βρίσκονται στη διοίκηση του Δήμου χωρίς μάλιστα να κάνουν ούτε ίχνος αυτοκριτικής για την ευθύνη την οποία έχουν στα λάθη και στους άστοχους χειρισμούς τους.

Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ

Συνεχίζοντας, ανέφερε επιπροσθέτως ότι οι κάτοικοι βιώνουν μία σκληρή πραγματικότητα βλέποντας τη Δημ. Αρχή να μην μπορεί να δώσει λύσεις εμπαίζοντας τους δημότες ακόμη και με το βασικό αγαθό του Θεού, το νερό!.. Κάτι που η Ηλεία διαθέτει σε αφθονία, άλλες περιοχές το διαθέτουν ως λογικό και αυτονόητο, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο για τα χωριά της Πηνείας, όπου εκεί θεωρείται και είναι… «είδος πολυτελείας!».

Δυστυχώς ακόμη και σήμερα, δίνουν νερό στους δημότες μας που όχι μόνο δεν πίνεται αλλά παράλληλα όπως καταγγέλλουν καταστρέφει και τις ηλεκτρικές οικιακές συσκευές! Βέβαια σε πολλές περιπτώσεις το νερό – έστω και έτσι – υπάρχουν διαδοχικές μέρες που δεν φθάνει καν στα χωριά μας…

ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΧΑΛΙΚΟΣΤΡΩΣΕΙΣ

Ένα άλλο θέμα στο οποίο αναφέρεται ιδιαίτερα ο κ. Κωνσταντόπουλος είναι το ζήτημα της καθαριότητας αφού δεν εκτελούνται σε πολλά σημεία ούτε οι απλές εργασίες καθαρισμού ενώ ένα σημαντικό αίτημα των κατοίκων για χαλικοστρώσεις δρόμων, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση και να μην αποκλείονται από τις καλλιέργειες και τις αγροτικές εγκαταστάσεις τους, παραμένει και αυτό στις «καλένδες» ως ένα ακόμη δείγμα της αδιαφορίας ή της αδυναμίας για την αντιμετώπισή του.

Παρακολουθώντας ο ίδιος από κοντά τέτοιου είδους προβλήματα σημειώνει: Είμαι εγώ και οι συνεργάτες μου σε συνεχή ενημέρωση. Συζητάμε με τους δημότες στα χωριά της Πηνείας μας, αφουγκραζόμενοι την αγανάκτηση αλλά και την αγωνία τους. Πιστεύω και πιστεύουμε ότι δυστυχώς δεν θα υπάρξει και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα κανένα ενδιαφέρον. Θα δούμε – ως συνήθως – κινήσεις εντυπώσεων με δηλώσεις επί δηλώσεων και υποσχέσεις, που θα έχουν να κάνουν με την μετακύλιση προβλημάτων για επίλυση στο… μέλλον. Αυτή είναι η νοοτροπία της Δημ. Αρχής και χρόνια τώρα, δεν αλλάζει…

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Καταλαβαίνω αυτό που ζουν οι κάτοικοι, γιατί και εγώ είμαι γεννημένος σε χωριό του Δήμου μας, τα βιώνω και μπορώ πλήρως να τα αντιληφθώ αλλά και να δώσω τη «μάχη» για να τα αντιμετωπίσω.

Άλλωστε έχω σταδιοδρομήσει επαγγελματικά και εξακολουθώ να εργάζομαι ακόμη και σήμερα κοντά στα κέντρα των αποφάσεων, γνωρίζοντας από σχεδιασμούς προγράμματα και διαδικασίες υλοποίησης που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία στην Ήλιδα υπηρέτησα το 2014 -19 και αισιοδοξώ να την υπηρετήσω και τώρα σε βασικό πλέον ρόλο έχοντας τη στήριξη συνεργατών που είναι έτοιμοι να προσφέρουν για τον Δήμο.

Θέλουμε να είμαστε παρόντες, και θα το κάνουμε με πείσμα, επιμονή και έντονο ενδιαφέρον. Με βασικό μας στόχο την αλλαγή αρχών και νοοτροπίας δίνοντας έμφαση πρώτα απ’ όλα στον δημότη και την καθημερινότητά του.

Σαφώς και στοχεύουμε στα μεγάλα έργα ανάπτυξης του Δήμου μας και μάλιστα με συγκεκριμένο πλάνο και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και όχι με υπόσχεση και «λόγια του αέρα». Τι να τα κάνω όμως τα μεγάλα έργα όταν οι συμπατριώτες μου ζουν μέσα στην μελαγχολία και την αγανάκτηση;..

ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ

Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρεται στη συνέχεια και στο δίλημμα των επόμενων εκλογών, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Οι επόμενες δημοτικές εκλογές θα αναδείξουν μία ιστορική αναμέτρηση: Το σημερινό καταστημένο που διοικεί τον Δήμο με το νέο που θα εκπροσωπήσει η Κίνησή μας. Της αλαζονικής συμπεριφοράς που χαρακτηρίζει τις Δημ. Αρχές των τελευταίων ετών με την απλή, ανθρώπινη συμπεριφορά και θα σέβεται τον πολίτη σε ότι και αν κάνει. Του στάσιμου και ανήμπορου να λύσει προβλήματα με το φρέσκο και γεμάτο ζήλο προσωπικό να τα αντιμετωπίσει από «τη ρίζα τους» αυτά τα προβλήματα!

Ακούω για κατεστημένο και ισχυρό δήθεν λόμπυ ετών που επικρατεί στον Δήμο και στηρίζει είτε το νυν, είτε τον πρώην Δήμαρχο σε ένα μεταξύ τους «παιχνίδι…». Τώρα αυτά ας το συνειδητοποιήσουν ότι ανήκουν στο παρελθόν. Και αυτό γιατί σήμερα, διευρύνεται και ισχυροποιείται σε πρόσωπα και πρακτικές η νέα επιλογή για την Ήλιδα που «δεν κάνει πίσω!».

Ως επικεφαλής αυτής της νέας κίνησης έχω δεσμευτεί απέναντι στους συνεργάτες και τους συνδημότες μου ότι προχωρώ μπροστά, διεκδικώ και αναλαμβάνω τη μεγάλη ευθύνη για τον τόπο μου, πιστεύοντας και παλεύοντας μαζί με τους συμπατριώτες μου για την αλλαγή στον Δήμο Ήλιδας!

«Καθημερινά στα χωριά μας διαπιστώνουμε αγανάκτηση και αγωνία που δυστυχώς δεν «αγγίζει τη Δημ. Αρχή…»

 

«Στις επόμενες εκλογές η ιστορική αναμέτρηση θα αναδείξει:

Το κατεστημένο με το νέο, τη στασιμότητα με την ετοιμότητα για

δουλειά και τη μεγάλη διαφορά συμπεριφοράς παλαιών Δημ. Αρχών και εκείνη που έρχεται…»

Όλη η επικαιρότητα