Αθλητισμός Ηλεία

Ο Δημ. Ρογγίτης από την Ανδραβίδα: Εµποδιστής, ζωγράφος, ποιητής και ακτιβιστής!

Ακούστε το άρθρο

Τον Δημήτρη Ρογγίτη τον γνωρίσαμε ως αθλητή στίβου στην ΑΕ Λεχαινών.

Γεννημένος στην Ανδραβίδα μοιράζεται το χρόνο του μεταξύ της γενέτειράς του, της Πάτρας και του Πειραιά όπου σπουδάζει χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο της πόλης.

Ξεκίνησε τον στίβο στα 12 χρόνια του, κάνοντας πολλά αγωνίσματα. Προπονήτριά του η Μαρία Σωτηρακόπουλου η οποία τον καθιέρωσε στα χαμηλά εμπόδια. Με την είσοδό του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και την μετακόμισή του στην Αθήνα, ήρθε και η μεταγραφή στον Πανελλήνιο.

Είχε πολλά μετάλλια στα διασυλλογικά πρωταθλήματα, ενώ το ρεκόρ του στα 400μ. εμπ. ήταν 1.01”, έχοντας πρότυπο, ποιον άλλον, τον Περικλή Ιακωβάκη

Στον Πανελλήνιο μεταπήδησε στο επί κοντώ, όμως ένας τραυματισμός στον χιαστό τον άφησε πολύ πίσω. Στα 21 του σήμερα βλέπει πολύ δύσκολη την επάνοδό του στον πρωταθλητισμό, κι όπως λέει «αυτός θα είναι ο μεγάλος μου καημός, αν δεν μπορέσω να επανέλθω».

Στο μεταξύ προέκυψαν νέα ενδιαφέροντα. Η αγάπη για τα ζώα και ο σεβασμός για την Γη και το περιβάλλον, τον οδήγησαν σε αλλαγή στάσης ζωής και στον ακτιβισμό.

Παράλληλα άρχισε να καλλιεργεί το εξαιρετικό ταλέντο του στη ζωγραφική, με απώτερο στόχο να φοιτήσει στην Σχολή Καλών Τεχνών. Ήδη έχει κάνει συμμετάσχει σε τρεις εκθέσεις, δύο ομαδικές και μια ατομική. Τέλος είναι πολυγραφότατος, αγαπάει την ποίηση, γράφει ο ίδιος ποιήματα και επίκειται η πρώτη του ποιητική συλλογή.

Όλη η επικαιρότητα