Life

Ο δολοφόνος της Αγγελικής Πεπόνη κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος

Ακούστε το άρθρο

Ποιος σκότωσε τελικά την άτυχη κοπέλα πριν από 11 χρόνια στην Πρέβεζα;

«Με το που βρέθηκε το κρανίο ήξερα ότι ήταν το παιδί μου. Ποτέ δεν πήγε το μυαλό μου ότι είχε φύγει η κοπέλα μου, είχε πάει κάπου αλλού, χωρίς να με ειδοποιήσει… Ποτέ!».

Αυτά ήταν τα λόγια της μητέρας της Αγγελικής Πεπόνη, τη μέρα που οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το μακάβριο εύρημα που ήρθε στο φως 14 Οκτωβρίου 2018 μέσα σε μια τάφρο στην Πρέβεζα άνηκε στην 26χρονη κόρη της.

«Δεν περίμενα τα αποτελέσματα (σ.σ. των εξετάσεων DNA)», θα πει μπροστά στην κάμερα η μητέρα. Ήταν σίγουρη απ’ την πρώτη στιγμή.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν για να βρεθεί το κρανίο του παιδιού μου, έστω και μετά από τόσα χρόνια. Αν τότε είχαν ψάξει περισσότερο, ίσως τη βρίσκαμε ολόκληρη…».

Η Αγγελική Πεπόνη εξαφανίστηκε το μεσημέρι της 17ης Ιουνίου 2010 στην Πρέβεζα. Το τελευταίο μέρος όπου την είδαν ζωντανή ήταν το σπίτι του 48χρονου τότε φίλου της. Και από τότε και για οκτώ ακόμη χρόνια μέχρι να βεβαιωθούν όλοι ότι ήταν πια νεκρή, κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς της είχε συμβεί. Όπως και σήμερα, κανείς δεν ξέρει ακόμα ποιος τη σκότωσε.

Η 26χρονη ήταν χρήστρια ναρκωτικών ουσιών και οι φίλοι της, μετά την εξαφάνισή της, θα υποστήριζαν ότι ο φίλος της ήταν εκείνος που την είχε μπλέξει. Και όχι μόνο αυτό. Ότι την χτυπούσε.

«Από το ξύλο ήταν συνέχεια μαυρισμένη και η μύτη της έτρεχε αίμα. Συνέχεια ήταν χάλια», θα πει ένας φίλος της.

Οι υποψίες από την πρώτη στιγμή έπεσαν πάνω στον σύντροφό της.

Παρότι ο ίδιος αρνήθηκε ότι πριν χαθεί ήταν μαζί, στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη αποκαλύφθηκε ότι το διάστημα πριν εξαφανιστεί είχε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της, ενώ το σήμα του κινητού της κοπέλας χάθηκε στην περιοχή, όπου ζούσε και εργαζόταν ο 59χρονος σήμερα άντρας.

Αν και εκείνος θα υποστηρίξει ότι είδε την άτυχη κοπέλα για τελευταία φορά το προηγούμενο βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν έφυγε από το σπίτι του με ωτοστόπ, ο γιος του θα τον διαψεύσει. Θα πει στο Φως στο Τούνελ ότι είδε την Αγγελική Πεπόνη στο σπίτι τους και την επόμενη μέρα, το μεσημέρι της 17ης Ιουνίου 2010. Ήταν η μέρα που η κοπέλα θα εξαφανιζόταν οριστικά.

αστυνομία εγκλημα αστυνομικοί δολοφονιαEurokinissi

Εκείνος θα συνέχιζε να υποστηρίζει την ιστορία του και να συμβουλεύει τους συγγενείς της να την αναζητήσουν σε διάφορες πόλεις ακόμα και εκτός Ελλάδας, στην Αλβανία.

«Είχαμε μια σχέση για ένα εξάμηνο το 2009, αλλά μετά έκανα φυλακή για ναρκωτικά και την έχασα», θα πει ο άντρας μετά την ανακάλυψη του κρανίου της το 2018. «Έκατσα τέσσερα χρόνια φυλακή για διακίνηση ναρκωτικών επειδή ομολόγησα. Το μόνο δικαστήριο που είχα, ήταν για τα ναρκωτικά και όχι για την εξαφάνιση της Αγγελικούλας.

(…) Το θέμα της εξαφάνισης της Αγγελικής δε με ακουμπάει» θα δηλώσει στην εκπομπή Μαζί σου, ενώ θα αποκαλύψει ότι το τελευταίο βράδυ της έδωσε και 150 ευρώ.

«Χάθηκε μυστηριωδώς, δεν ξέρω τι συνέβη (…) Ήταν πολύ καλός χαρακτήρας, αλλά ήταν άρρωστη. Ήταν τοξικομανής βαριάς μορφής (…) Με έχει ενοχλήσει πολύ αυτή η υπόθεση. Την Αγγελικούλα την αγαπούσα σαν αδελφή μου.

(…) Η αστυνομία τα είχε σαρώσει όλα εδώ πέρα. Είχαν κατασχέσει τα αυτοκίνητά μου, τα κινητά μου, σκύλοι της ΕΜΑΚ Ιωαννίνων έκαναν έρευνες, δε βρέθηκε απολύτως τίποτα. (…) Αν το είχα κάνει εγώ, θα την είχα πετάξει δίπλα από το σπίτι μου;».

Ταυτόχρονα, ο πρώην σύντροφός της έδωσε μία νέα λεπτομέρεια που ελάχιστοι γνώριζαν και έχει να κάνει με έναν πρώην σύντροφο της κοπέλας. «Τη ζήλευε παθολογικά και είχε δημιουργήσει αρκετά επεισόδια. Μου είχε σπάσει το αυτοκίνητο πριν από την εξαφάνιση. Τη ζήλευε και δεν ήθελε να την πλησιάζει άνθρωπος. Ήταν φίλος μου, αλλά λόγω της Αγγελικής διακόψαμε επαφές».

Το σώμα της άτυχης κοπέλας δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα ενώ από το κρανίο της, για κάποιον απροσδιόριστο λόγο, έλειπε η κάτω γνάθος. Η 5η ΕΜΑΚ Ιωαννίνων και δεκάδες εθελοντές είχαν στήσει μια τεράστια επιχείρηση στο έλος που βρέθηκε το κρανίο της, αναζητώντας οστά ή άλλα ευρήματα, χωρίς όμως να καταφέρουν να βρουν κάτι περισσότερο από κόκκαλα ζώων.

«Έχει βρεθεί η μισή αλήθεια. Θέλουμε και την άλλη μισή», είχε δηλώσει στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη η αδερφή της άτυχης κοπέλας. «Η υπόθεση πρέπει να ανασυρθεί από το αρχείο. Να βρεθούν κι άλλες μαρτυρίες. Προσωπικά απευθύνω έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να μιλήσει έστω και τώρα. Να χυθεί άπλετο φως».

Τον Μάρτιο του 2019 η εισαγγελία της Πρέβεζας, μετά από υπόμνημα που κατέθεσε ο δικηγόρος της οικογένειάς, ανέσυρε την υπόθεση απ’ το αρχείο και άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία. Ωστόσο, μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει πληρώσει για αυτό το στυγερό έγκλημα. Έντεκα χρόνια αργότερα και ο πραγματικός δολοφόνος κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος.

via

Όλη η επικαιρότητα