Ελλάδα Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ο κυκλώνας «Ζορμπάς» «έπνιξε» και την Εύβοια – Μεγάλες καταστροφές σε Κορινθία, Αργολίδα

Ακούστε το άρθρο

Δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια σε Χαλκίδα, Μαντούδι, Προκόπι και άλλες περιοχές – Το ποτάμι πέρασε μέσα από τους δρόμους και τα σπίτια – Μεγάλα προβλήματα σε Κιάτο, Βέλο, Ξυλόκαστρο, Άργος, Νέα Κίο και Κιβέρι

Χθες ο κυκλώνας Ζορμπάς σάρωσε την πελοπόννησο, σήμερα είναι η σειρά της Εύβοιας. 

Η καταστροφή στην Εύβοια  είναι μεγάλη από το πέρασμα του κυκλώνα «Ζορμπά». Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε Μαντούδι, Προκόπι, αλλά και Χαλκίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar, αυτή την ώρα υπάρχει μία εγκλωβισμένη μητέρα με δύο παιδιά στην Παραλία Βλαχιάς. Κλιμάκιο Πυροσβεστών από τα Ψαχνά σπεύδει στο σημείο. Ωστόσο η Πυροσβεστική δεν επιβεβαιώνει μέχρι στιγμής αυτή την πληροφορία.

Ο ποταμός Κηρέας με διαθέσεις απειλητικές δεν αφήνει τίποτα στο πέρασμά του. Νωρίτερα, κοντά στο Μαντούδι είχαν εγκλωβιστεί οδηγοί, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και οι άνθρωποι ανέβηκαν στις ταράτσες τους για να σωθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, κινητοποιήθηκαν άμεσα τόσο η Πυροσβεστική, αλλά και η δημοτική αρχή και γρήγορα περίπου 50 άτομα μεταφέρθηκαν σε ξενώνα. Η κυκλοφορία μεταξύ Μαντουδίου και Προκοπίου έχει κοπεί, ενώ έχει πλημμυρίσει ακόμη και το τοπικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Και στην Χαλκίδα είναι πολλά τα προβλήματα, αφού στην πόλη έβρεχε καταρρακτωδώς από τις 6.00 το απόγευμα του Σαββάτου. Επί ποδός βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου η Πυροσβεστική που έχει δεχθεί πολλές κλήσεις για πλημμύρες σε σπίτια.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη χθεσινοβραδινή καταστροφή που έσπειρε ο κυκλώνας στο πέρασμά του

evia-1
mantoudi-1
mantoudi-2
mantoudi-3
mantoudi-4

«Πνίγηκε» και ο Θεολόγος – Σοβαρά προβλήματα από τον Ζορμπά

Θύμα του Ζορμπά σήμερα είναι και ο Θεολόγος του δήμου Λοκρών, καθώς μέσα σε λίγες ώρες, έπεσε πολύ μεγάλη ποσότητα βροχής. Περιουσίες πλημμύρισαν, σπίτια και καταστήματα γέμισαν νερό και οι πυροσβέστες δεν προλάβαιναν να κάνουν αντλήσεις. Σε απόγνωση οι κάτοικοι, ζητούσαν βοήθεια: «Τέτοια κατάσταση δεν έχουμε ζήσει ξανά» έλεγαν βλέποντας και τα αυτοκίνητά τους σκεπασμένα από νερό. Σε μία περίπτωση μάλιστα οι πυροσβέστες χρειάστηκε να μεταφέρουν μία γυναίκα με το παιδί της, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έσβησε μέσα στο νερό. Ευτυχώς οι πυροσβέστες επενέβησαν άμεσα. 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το tvstar

theologos-2
theologos-4

«Σάρωσε» Αργολίδα – Κορινθία ο Ζορμπάς

Καταστροφικό ήταν το χθεσινό πέρασμα του κυκλώνα Ζορμπά σε πολλά σημεία του Δήμου Άργους – Μυκηνών. Συγκεκριμένα, υπερχείλισε ο ποταμός Ξεριάς με συνέπεια τα ορμητικά νερά «πνίξουν» την πόλη. H υπερχείλιση προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία, ενώ ντόπιοι είχαν βγει με σκούπες στους δρόμους για να απομακρύνουν τα νερά, ενώ χείμαρροι παράσερναν αυτοκίνητα. 

Μάλιστα, στον κεντρικό δρόμο πριν το Κουτσοπόδι είχε εγκλωβιστεί μια γυναίκα σε αυτοκίνητο. Το ποταμι Πανίτσα εσπασε το αγωγούς του ΚΕΓΕ στη Νέα Κίο με αποτέλεσμα μεγάλοι όγκοι νερού να «πνίξουν» το χωριό. Για πολλές ώρες, αρκετές περιοχές είχαν «βουτηχθει» στο σκοτάδι. 

Βίντεο: Χείμαρρος παρασύρει αυτοκίνητο στο Άργος

20114384
20114700

Σε Κιάτο, Βέλο Ξυλόκαστρο, Άργος, Νέα Κίο και Κιβέρι τα σημαντικότερα προβλήματα

Τα σημαντικότερα προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα εντοπίστηκαν στις περιοχές Κιάτου, Βέλου και Ξυλόκαστρου Κορινθίας, καθώς και στις περιοχές Άργους, Νέας Κίου και Κιβερίου Αργολίδας, όπου σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα από υπερχείλιση ρεμάτων.

Στην περιοχή του Βέλου Κορινθίας διακόπηκε η κυκλοφορία του προαστιακού σιδηροδρόμου, λόγω συγκέντρωσης φερτών υλικών στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Και οι δύο περιοχές ενισχύθηκαν  από σημαντικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στις περιοχές Βέλου, Κιάτου και Ξυλόκαστρου το έργο των τοπικών Αρχών συνδράμουν και μηχανήματα έργου του Στρατού. Η Ελληνική Αστυνομία έχει προβεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας όπου απαιτείται.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε μεγάλο αριθμό κλήσεων για παροχές βοηθείας, για απεγκλωβισμούς ατόμων από κατοικίες και αυτοκίνητα, καθώς και για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παραμένει σε διαρκή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους των ανωτέρω περιοχών για την εκτίμηση της κατάστασης και την παροχή συνδρομής όπου απαιτηθεί.

Τουλάχιστον 25 σπίτια πλημμύρισαν στο Άργος 

Σύμφωνα με όσα είπε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, τα εντονότερα προβλήματα, λόγω πλημμυρών, προέκυψαν στην περιοχή του ‘Αργους και της Νέας Κίου, όπου υπάρχει επικινδυνότητα, διότι έβρεχε στα βουνά.

Εχθές το βράδυ, τα σπίτια που έχουν πλημμύρισαν στο ‘Αργος έφθαναν περίπου τα 25, ωστόσο σήμερα ο αριθμός τους θα έχει σίγουρα αυξηθεί.

Οι πλημμύρες προκλήθηκαν από τις μεγάλες ποσότητες του νερού που κατέβασαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τα ποτάμια Ξεριάς και Πάνιτσα, παρά το γεγονός ότι είχαν καθαριστεί πριν από λίγες ημέρες.

Βίντεο: Υπερχειλισμένος ο ποταμός Ξεριάς

Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε και η Κορινθία 

Απο την Αλμυρή, μέχρι το Ξυλόκαστρο η μανία του κυκλώνα Ζορμπά προκάλεσε εχθές πλήθος προβλημάτων.

Το Κιάτο και το Ξυλόκαστρο πλημμύρισαν. Αναφέρεται επίσης, ότι έχειπλημμύρισε η εθνική οδός Πατρών Αθηνών στο 117ο χιλιόμετρο στο Ξυλόκαστρο.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας, Αννίβας Παπακυριάκος, πλημμύρισαν σπίτια στις περιοχές Βραχάτι, Ευαγγελίστρια, Κοκκώνι, Νεράτζια, Πουλίτσα κ.α, με τον δήμο να προσπαθεί από εχθές να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα.

Επίσης, είπε ότι «η πολιτική προστασία κάνει ότι μπορεί, αλλά έχει να αντιμετωπίσει και άλλα παρόμοια προβλήματα στην Κορινθία»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κιάτου, Σπύρος Σταματόπουλος, δήλωσε ότι έχει πλημμυρίσει η παραλιακή ζώνη της πόλης, ενώ έχουν πληγεί και σπίτια.

Τόνισε ακόμη ότι η Πυροσβεστική βρίσκεται επί ποδός για παροχές βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, ενώ έχουν έλθει ενισχύσεις και από γειτονικούς περιοχές, υπογραμμίζοντας ότι τα μηχανήματα του δήμου εργάζονται συνεχώς, ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Δείτε συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από το Κιάτο:

Δείτε φωτογραφίες από Άργος και Νέα Κίο:

amaksi
argos7
argos8
zorb


kios1
Ξεχείλισε το ποτάμι Πάντισα στη Νέα Κίο
kios2


4567233
4567249
4567250

argos
argos2
argos3
argos4
argos5
argos6

πηγή

Όλη η επικαιρότητα