Κόσμος

Ο λόγος που ο πατέρας της βασίλισσας Ελισάβετ δεν ενέκρινε τον Φίλιππο

Ακούστε το άρθρο

Αυτή είναι η αληθινή ιστορία για το πώς ερωτεύτηκαν η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και ο πρίγκιπας Φίλιππος: Η νεαρή πριγκίπισσα συνάντησε τον παθιασμένο πρίγκιπα όταν ήταν μόλις 13 ετών και οι δύο επικοινωνούσαν ως φίλοι για πολλά χρόνια πριν από την άνθηση της ρομαντικής τους σχέσης.

Ωστόσο, ένα άρθρο του περιοδικού Time από το 1957, σύμφωνα με το Reader’s Digest, επισημαίνει ότι ο πατέρας της πριγκίπισσας, ο Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’ αποδοκίμασε έντονα το φλερτ των δύο νέων.

«Παρά το βρετανικό υπόβαθρο του Φίλιππου και το καλό πολεμικό ρεκόρ του, ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’ ανησυχούσε βαθιά για το πώς η Βρετανική γνώμη… θα έπαιρνε έναν Έλληνα Πρίγκιπα ως σύζυγο της κληρονόμου του βασιλικού θρόνου», ανέφερε συγκεκριμένα το δημοσίευμα.

«Υπήρχε, επίσης, και κάτι ακόμη για τον ατρόμητο νεαρό αγαπημένο της κόρης του με το δυνατό, γεμάτο γέλιο και τους θαλασσινούς τρόπους που ερέθιζε τον ευγενή Βασιλιά». Μην ξεχνάτε ότι ο Φίλιππος ήταν φτωχός (τουλάχιστον για τα βασιλικά πρότυπα), εξόριστος, είχε γερμανικές ρίζες και ναζί συγγενείς και δεν θεωρήθηκε η καταλληλότερη επιλογή για την πριγκίπισσα και μελλοντική βασίλισσα.

Η βασίλισσα, λοιπόν, σίγουρα δεν θα θέλει να γνωρίζει το κοινό ότι κατάφερε να «νικήσει» τον πατέρα της -και τη χώρα!- πείθοντάς τον με επιχειρήματα ότι ο Φίλιππος ήταν ο άντρας της ζωής της. Έτσι τον έκανε να πει το πολυπόθητο «ναι» και να δώσει την έγκρισή του για τον επικείμενο γάμο που πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου του 1947.

via

Όλη η επικαιρότητα