Ελλάδα

Ο Μένιος Φουρθιώτης προσφεύγει στο ΣτΕ για την μείωση της φρουράς του

Ακούστε το άρθρο

“Αντισυνταγματική” και “παράνομη” χαρακτήρισε ο Μένιος Φουρθιώτης την πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκε η φρούρησή του από αστυνομικούς.

Μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας έφτασε ο Μένιος Φουρθιώτης ζητώντας την επιστροφή της φρουράς του.

Συγκεκριμένα, στην προσφυγή του ζητά να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκε η φρούρησή του από αστυνομικούς και άνδρες της Ασφαλείας.

Όπως υποστηρίζει με πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. διατέθηκαν για την ασφάλειά του αρχικά τρεις και στη συνέχεια ακόμη ένας αστυνομικός, ενώ του διατέθηκαν μία συνοδευτική μοτοσυκλέτα και ένα αυτοκίνητο, λόγω πληθώρας επιθέσεων σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος υποστηρίζει ότι για την απομάκρυνση της φρουράς δεν τηρήθηκε το γράμμα της διάταξης του άρθρου 20 του Συντάγματος, αφού δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας. Παράλληλα, η επίμαχη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας, καθώς δεν αναφέρει σε ποιους κανόνες και αρχές βασίστηκε η έκδοσή της που να δικαιολογούν την δραστική μείωση της προστασίας του Μένιου Φουρθιώτη.

Πηγή: News247.gr

Όλη η επικαιρότητα