Ηλεία

Ο Μητροπολίτης Ηλείας στις κατασκηνώσεις Δίβρης και Κούμανι

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των κατασκηνώσεων σε Κούμανι και στην Μονή της Κάτω Δίβρης.
ο μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των κατασκηνώσεων σε Κούμανι και στην Μονή της Κάτω Δίβρης όπου κάθε καλοκαίρι φιλοξενούνται πάνω από 100 αγόρια και κορίτσια για τουλάχιστον 15 μέρες.

Κατασκηνώσεις τις οποίες επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ Γερμανός όπου μίλησε για το θέμα του σεβασμού στους γονείς και της απελευθέρωσης που προσφέρει στο νέο άνθρωπο η εκκλησία.

Το απόγευμα του Σαββάτου  17  Ιουλίου, μεταξύ 6:00 και 7:00,  ο Μητροπολίτης Ηλείας επισκέφθηκε  στο Κούμανι τη κατασκήνωση όπου τον υποδέχθηκε ο Αρχηγός Γιώργος Καραμάνης γιατρός  και 60 περίπου αγόρια, που φέτος είχε ως σύνθημα “όντως ελεύθεροι έσεσθε”

Ο ποιμενάρχης Ηλείας  απευθυνόμενος στα παιδιά  μίλησε για την ελευθερία.  Τους είπε ότι  ο Χριστός και το ευαγγέλιο ελευθερώνει τους νέους ανθρώπους. Επίσης ότι η εκκλησία τους βοηθά να ζήσουν εν ελευθερία. Μετά από την επίσκεψη  στην κατασκήνωση πήγαν στο χωριό όπου έκαναν εσπερινό  χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας κ Γερμανού. Στην εκκλησία συγκεντρώθηκαν  χριστιανοί ο ποιμενάρχης Ηλείας τους μίλησε  για την τιμή και το σεβασμό που πρέπει να δείχνουν οι άνθρωποι στη μάνα και τον πατέρα. Με αφορμή την  εορτής των Αγίων θεοφόρων Πατέρων της Δ’  Οικουμενικής Συνόδου, ο Μητροπολίτης χειραφέτησε   τον εφημέριο π  Νικόλαο Μενούνο  σε πρωτοπρεσβύτερο. Δηλαδή  του έδωσε  το σταυρό.

Στην Δίβρη

Την Κυριακή το πρωί, 17 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Ηλείας  λειτούργησε στο  Μητροπολιτικό ναό της Διβρης και  μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, 11:00 με 12:00,  επισκέφθηκε την κατασκήνωση του συλλόγου Μέγας Βασίλειος Πύργου στη Κάτω Μονής Δίβρης  με ονομασία “Απελεύθεροι  Χριστού”. Η  ιερά μητρόπολη Ηλείας  σε αυτό το χώρο  κάθε χρόνο προσφέρει την φιλοξενία της στα παιδιά που έρχονται κατασκήνωση μέσα του “Μεγάλου Βασιλείου.

Ο Μητροπολίτης μίλησε στα 60 περίπου κορίτσια Γυμνασίου, Λυκείου και στις  Φοιτήτριες που συμμετείχαν στην κατασκήνωση  για το πως η εκκλησία μας ελευθερώνει το νέο άνθρωπο και τον καταρτίζει κατάλληλα, ώστε να μπορεί να αποφεύγει στην ζωή του το κακό και να ακολουθεί το δρόμο της προόδου της προκοπής και της οικογενειακής χαράς. Ομαδάρχης ήταν η κ. Ελένη Κονδύλη φιλόλογος, κόρη του στρατηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Παναγιώτη Κονδύλη από του Μάγειρα.

Όλη η επικαιρότητα