Ελλάδα

Ο Μητροπολίτης Κοζάνης καλούσε τους πιστούς να φωνάξουν «Ζήτω το έθνος, ζήτω η χωροφυλακή»

Ακούστε το άρθρο

Αίσθηση προκάλεσε το κήρυγμα του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου, το πρωί της Κυριακής στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, ο οποίος καλούσε τους πιστούς του να φωνάξουν «Ζήτω το Έθνος! Ζήτω η Ελλάδα μας! Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις μας! Ζήτω η Χωροφυλακή! Ζήτω οι γιατροί μας!».

Μάλιστα, κρίνοντας πως οι πιστοί δεν φώναζαν με ιδιαίτερο ζήλο τα «ζήτω», τους επέπληξε λέγοντας: «Γιατί δε φωνάζετε; Δεν το αγαπάτε (το Έθνος);».

Στο ίδιο κήρυγμα, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος ανέφερε: «Αγαπάμε την Ευρώπη, αλλά εμείς φτιάξαμε την Ευρώπη. Όταν είπα κάποτε εδώ, από αυτή τη θέση, πως, όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες και τραγωδίες και τόσα άλλα, εκείνοι ήταν επάνω στα δέντρα και στις χοιροκαλύβες, κάποιος δημοσιογράφος πήρε και έκανε ολόκληρο πρωτοσέλιδο ότι είμαι ρατσιστής, σωβινιστής και εθνικιστής!

Αν έτσι ονομάζεται η αγάπη για την πατρίδα, η θυσία και το αίμα για την πατρίδα, τότε ναι, ας με χαρακτηρίζουν όπως θέλουν! Εμείς εκεί στον Μοριά, εκεί στα Καλάβρυτα, σηκώσαμε το λάβαρο να πάμε μέχρι την Πόλη και την Αγιά Σοφιά! Και οι προδότες Έλληνες μας κράτησαν, για την εξουσία, μέχρι τον Σπερχειό!».

Δείτε το απόσπασμα στο παρακάτω βίντεο μετά το 03:35:00:

via

Όλη η επικαιρότητα