Viral Περίεργα

Viral: Ο Μπομ ο Σφουγγαράκης βρέθηκε στον Ατλαντικό παρέα με τον Πάτρικ τον Αστερία

Ακόμα και στον βυθό του ωκεανού δεν απέφυγαν τους φωτογράφους
Ακούστε το άρθρο

Υποβρύχιοι παπαράτσι εντόπισαν έναν μεγάλο τηλεοπτικό σταρ αραγμένο στα βράχια στον βυθό του Ατλαντικού.

Τα αποκαλυπτικά πλάνα δείχνουν τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη να απολαμβάνει το μπάνιο του σε χαλαρή διάθεση δίπλα στον συμπρωταγωνιστή του τον Πάτρικ τον Αστερία.

Οι εικόνες τραβήχτηκαν από ρομποτικό υποβρύχιο του Okeanos Explorer, ωκεανογραφικού πλοίου της αμερικανικής Υπηρεσίας Ωκεανών Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ).

Ο κίτρινος σπόγγος δίπλα στον αστερία τράβηξε την προσοχή του θαλάσσιου βιολόγου Κρίστοφερ Μαχ, συνεργάτη του ΝΟΑΑ: «Συνήθως αποφεύγω τέτοιες αναφορές… αλλά ουάου: Ο πραγματικός Μπομπ ο Σφουγγαράκης και ο Πάτρικ!» έγραψε στο Twitter.

Το φωτογραφικό ντοκουμέντο τραβήχτηκε την περασμένη Τρίτη στην πλαγιά του υποθαλάσσιου όρους Ριτρίβερ, περίπου 300 χιλιόμετρα ανατολικά της Νέας Υόρκης, σε βάθος 1.885 μέτρων.

Πρόγονος των ανθρώπων;
Οι σπόγγοι είναι ένα από τα αρχαιότερα, ίσως και το αρχαιότερο, πολυκύτταρο ζώο που εμφανίστηκε στη Γη.

Μάλιστα τα πλάνα του Μπομπ και του Πάτρικ έρχονται λίγο μετά την ανακάλυψη ενός απολιθωμένου σπόγγου στον Καναδά που χρονολογήθηκε στα 890 εκατομμύρια χρόνια.

Οι ερευνητές που υπογράφουν την ανακάλυψη στο Nature επισημαίνουν πως, εφόσον η ταυτοποίηση και χρονολόγηση του απολιθώματος είναι σωστή, θα πρόκειται για τον αρχαιότερο σπόγγο που έχει ανακαλυφθεί ως σήμερα με διαφορά 350 εκατομμυρίων ετών.

Μοριακές αναλύσεις υποδεικνύουν πάντως ότι οι πρώτοι σπόγγοι πρέπει να εμφανίστηκαν αρκετά νωρίτερα, πριν από περίπου ένα δισεκατομμύριο χρόνια.

Εδώ και χρόνια, οι βιολόγοι διαφωνούν για το εάν ο τελευταίος κοινός πρόγονος όλων των σημερινών ζώων ήταν οι σπόγγοι ή τα κτενοφόρα, ζελατινώδεις συγγενείς των μεδουσών.

Αν ευσταθεί η πρώτη θεωρία, ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης είναι κατά κάποιο τρόπο ο προ-προ-προπάππους όλων των ανθρώπων.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα