Ηλεία Πολιτική

Ο Νίκος Κοροβέσης είδε από κοντά τις ζημιές στη Ζαχάρω

Ακούστε το άρθρο

Ανασυγκρότηση από τις ζημιές σε αγροτικές και τουριστικές εγκαταστάσεις

Συνεργασία Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού με το δήμο και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν διάφορες περιοχές μετά το τελευταίο κύμα της κακοκαιρίας εξέτασε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Δυτικής Ελλάδας Νίκος Κοροβέσης, που είδε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής και συζήτησε για αυτό με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών.

Ειδικότερα, ο κ. Κοροβέσης είχε άμεση ενημέρωση για τις ζημιές που έγιναν στην Ξηροχωρίτικη γράνα της Ζαχάρως και της Αλυσίβας. Πρόκειται για μια περιοχή που τόσο στο παρελθόν όσο και τώρα εμφανίζει συχνά πυκνά σημαντικά προβλήματα, τα οποία ωστόσο όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης θα πρέπει κάποτε να επιλυθούν προς όφελος των ίδιων των πολιτών.

Ήδη για το συγκεκριμένο θέμα είχε ο ίδιος άμεση επικοινωνία με τη δημοτική αρχή της Ζαχάρως και το δήμαρχο Κώστα Αλεξανδρόπουλο, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις και διευκολύνσεις, να υπάρξει ανάλογη συνεργασία και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να προχωρήσει στις απαραίτητες παρεμβάσεις. Για το ίδιο θέμα μάλιστα ο κ. Κοροβέσης είχε συνεργασία και θα έχει την βοήθεια και της υπηρεσίας τεχνικών έργων της Περιφέρειας και του κυρίου Φώτη Χριστοδουλόπουλου.

Απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις

Στο μεταξύ ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού επισκέφτηκε και είδε από κοντά και τις ζημιές που σημειώθηκαν από τον πρόσφατο ανεμοστρόβιλο στον δήμο της Ζαχάρως και έπληξε περιοχές όπως το Γιαννιτσοχώρι και ο Άγιος Ηλίας. Ενημερώθηκε αναλυτικά για το τι έχει συμβεί και συζήτησε με τους πληγέντες για το τι θα γίνει από δω και πέρα, έχοντας μαζί του τον πρόεδρο Κώστα Αναστασόπουλο. Δήλωσε ότι αυτές οι ζημιές είναι πράγματι τεράστιες για τις περιοχές και ένα μεγάλο μέρος αγροτικών και τουριστικών εγκαταστάσεων χρειάζεται τώρα με γενναίες παρεμβάσεις πραγματική ανασυγκρότηση. Σε αυτή την κατεύθυνση δεσμεύτηκε ο ίδιος να κάνει ό, τι μπορεί και να συνδράμει προσωπικά μέσα από τη θεσμική του θέση τις εργασίες επισκευής και ανακατασκευής. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσει και νέες επισκέψεις σε άλλες πληγείσες περιοχές.

Όλη η επικαιρότητα