WEB tv Δελτίο Ειδήσεων ΟΡΤ Ηλεία Πολιτική

Ο Νίκος Παππάς στο δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ – «Είμαστε έτοιμοι να εκφράσουμε τις προσδοκίες του λαού»

Ακούστε το άρθρο

Στο κεντρικό δελτίο της ΟΡΤ, απαντώντας στις ερωτήσεις που του έθεσε η Πέλυ Μπεβούδα, εμφανίστηκε χθες το βράδυ ο τομεάρχης Υποδομών – Μεταφορών Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε εκτενώς για το δρόμο Πάτρα – Πύργος (και άλλα έργα που δεν προωθούνται η ανεστάλησαν) σχολιάζοντας ότι «έχουν ακυρωθεί τα περισσότερα έργα και σ` αυτό οι κάτοικοι της Ηλείας δεν θα πρέπει να αισθάνονται μόνοι. Τραβάνε ότι κι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης με την καθυστέρηση του Μετρό, την Ε 65, το αεροδρόμιο του Καστελίου, τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη.

Θα περιμέναμε από την κυβέρνηση ειδικά μετά την ανάπτυξη της πανδημίας και τη μεγάλη αναταραχή που ζει η ελληνική οικονομία να επιταχύνει λύσεις οι οποίες θα μπορούσαν και δουλειές να διαμορφώσουν και να προσφέρουν έσοδα στο δημόσιο. Οι υποδομές θα μπορούσαν να κρατήσουν την οικονομία σε κίνηση και να αφήσουν στη χώρα ένα πιο βελτιωμένο αποτύπωμα, εκσυγχρονισμένων υποδομών. Αντί να έχουμε μια επιτάχυνση μπαίνει φρένο».

Για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον νέο Πτωχευτικό Δίκαιο ο κ. Παππάς ανέφερε ότι «Το πτωχευτικό δίκαιο σε όλη την Ευρώπη ξεχωρίζει το φυσικό πρόσωπο από το νομικό πρόσωπο, δηλαδή τον μισθωτό, τον συνταξιούχο κ.α. Εμείς για πρώτη φορά βλέπουμε ότι αυτός ο νόμος ταυτίζει και τις δύο κατηγορίες κάτι που είναι απάνθρωπο. Όταν πας σε πτωχευτικό κανόνα μία εταιρεία μοναδικός λόγος είναι να ικανοποιηθούν οι πιστωτές. Όταν πας σε ένα πρόσωπο ο σκοπός είναι να καθαρίσει τα χρέη και να διαμορφωθεί ένα δίχτυ ασφαλείας ώστε το πρόσωπο αυτό να μπορεί να επανεκκινήσει και να επανενταχθεί στην οικονομική διαδικασία. Εδώ όμως για πρώτη φορά έχουμε την απόλυτη άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας ακόμα και αν ένα σπίτι έχει ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη και έχει κερδηθεί ένα δικαστήριο. Είναι ο χειρότερος νόμος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, μια βάρβαρη νομοθετική επιλογή».

Για τα «εσωτερικά» του ΣΥΡΙΖΑ και το θέμα με τις δηλώσεις Κοντωνή ο κ. Πάππας είπε πως «Ο κύριος Κοντονής έκανε      μία επιλογή να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πολύ κομβικό σημείο, την επόμενη ημέρα της καταδίκης της Χρυσής Αυγής που τώρα η διεύθυνση αυτής της εγκληματικής οργάνωσης βρίσκεται στη φυλακή. Η συζήτηση πάντως συνεχίστηκε και είχαμε παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου, για το αν ο ποινικός κώδικας είναι αυτός που έπρεπε και αυτός που εισηγήθηκε η αρμόδια επιστημονική επιτροπή. Επίσης η παρέμβαση του Φώτη Κουβέλη που αποκάλυψε ότι υπήρχαν πιέσεις για να καθυστερήσει ο αντιρατσιστικός νόμος, η αποκάλυψη του Αντώνη Ρουπακιώτη που επιβεβαιώνει αυτή την τακτική, την δια του κυρίου Μπαλτάκου αποτροπή της ψήφισης του αντιρατσιστικού νόμου. Με αυτό τον τρόπο τα πράγματα πήραν τη σωστή τους διάσταση και ο κόσμος έχει καταλάβει ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος σε σχέση με την ακροδεξιά και το φασιστικό φαινόμενο».

Για τις δημοσκοπήσεις ο κύριος Παππάς σχολίασε ότι «Τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν -στο αν η κυβέρνηση χειρίζεται με θετικό ή αρνητικό τρόπο τα διάφορα θέματα οικονομικής και κοινωνικής ζωής- για πρώτη φορά, σε όλους τους δείκτες, τις αρνητικές γνώμες να υπερτερούν των θετικών. Αυτό είναι το προανάκρουσμα ενός μεγάλου κλονισμού που θα υποστεί η διακυβέρνηση Μητσοτάκη επειδή επέρχεται μία μεγάλη ύφεση και η κοινωνική συναίνεση που κατάφερε, δυστυχώς για την Ελλάδα, να οικοδομήσει την 7η Ιουλίου του 2019 θα δοκιμαστεί».

Ο κ. Παππάς κατέληξε λέγοντας πως «Εμείς είμαστε έτοιμοι να εκφράσουμε τις προσδοκίες του λαού για μία επαναφορά στο δρόμο της δίκαιης ανάπτυξης στον οποίο είχαμε μπει έως τις εκλογές του 2019. Έχουμε την ευθύνη μας και πλέον πρέπει να ανταποκριθούμε στο ιστορικό μας χρέος και να οικοδομήσουμε την παράταξη που προσδοκά όλος ο προοδευτικός κόσμος».

Όλη η επικαιρότητα