Εκπαίδευση Ηλεία

Ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας στην εφ.«Πατρίς»: «Καλές οι απόψεις αλλά θα προτιμούσα να υπάρχει σχέδιο»

Ακούστε το άρθρο

Μέσα Μαρτίου συνεδριάζει η Σύγκλητος

«Είναι δικαίωμα του καθενός να εκφράζει τις απόψεις του αλλά εγώ θα προτιμούσα να υπάρχει και ένα σχέδιο από τον καθένα» δήλωσε μιλώντας στην εφ.«Πατρίς» ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστος Μπούρας.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση της εφ.«Πατρίς» αν την Πανεπιστημιακή επιστημονική Κοινότητα απασχολούν οι έντονες αντιδράσεις από την Ηλεία σχετικά με τις εισηγήσεις για το Τμήμα Μουσειολογίας αλλά και Γεωπονίας, ο  Πρύτανης δήλωσε:

«Είμαστε αφοσιωμένοι στο έργο μας, με απόλυτη σιωπή και όπως επανειλημμένα έχω τονίσει, δεν πρόκειται να μπούμε σε άγονες αντιπαραθέσεις. Φυσικά είναι δικαίωμα του καθενός να εκφράζει τις απόψεις του αλλά εγώ θα προτιμούσα να υπάρχει και ένα σχέδιο από τον καθένα. Όσον αφορά τη Συγκλητο θα συνεδριάσει στα μέσα ή προς τα τέλη Μαρτίου».

Μέσα Μαρτίου η Σύγκλητος

Η εισήγηση της Κοσμητείας για κατάργηση του Τμήματος Μουσειολογίας στον Πύργο μέσω διαγραφής της  ως επιλογή από το Μηχανογραφικό δελτίο θα σταλεί στη Σύγκλητο όπου και θα ληφθεί σχετική απόφαση, που δεν θα απέχει από αυτή της εισήγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Σύγκλητος έχει ζητήσει από όλες τις Κοσμητείες που αυτό το διάστημα συνεδριάζουν,  να στείλουν τις εισηγήσεις τους το αργότερο ως τις 10 Μαρτίου, προκειμένου να διαμορφώσουν την τελική πρόταση που θα τεθεί προς ψήφιση από τα μέλη της. Η Σύγκλητος σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών θα συνεδριάσει στα μέσα ή προς τα τέλη του Μαρτίου.

Επίσης σύμφωνα  με τις ίδιες πληροφορίες, το πόρισμα της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού αναμένεται να εγκριθεί αν όχι ομόφωνα, με συντριπτική πλειοψηφία.

Όλη η επικαιρότητα