Αθλητισμός

Ο «πόλεμος» συνεχίζεται! Κινδυνεύει με αποβολή η Γιουβέντους λόγω European Super League

Ακούστε το άρθρο

Serie A: Με αποβολή από το πρωτάθλημα κινδυνεύει η Γιουβέντους σε περίπτωση που δεν αποσύρει τη συμμετοχή της από τη European Super League.

Η απερχόμενη πρωταθλήτρια Ιταλίας είναι μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα οι μοναδικές ομάδες που εξακολουθούν να πιστεύουν στο εγχείρημα της ESL και δεν αποσύρει τη συμμετοχή τους από την «κλειστή» λίγκα, έστω κι αν έχουν απομείνει μόνες τους.

Αυτό βέβαια είναι πιθανό να δημιουργήσει πρόβλημα στη Γιουβέντους, η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα κινδυνεύει με αποβολή από τη Serie A.

Σε περίπτωση που οι «μπιανκονέρι» δεν αποσυρθούν από τη European Super League ως την καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχών για το ερχόμενο πρωτάθλημα, τότε η FIGC θα μπορούσε να τους αποβάλει.

«Η Γιουβέντους θα αποβαλλόταν αν δεν αποσυρθεί από τη Super League. Όπως γνωρίζετε, εννέα σύλλογοι επέστρεψαν, αλλά υπάρχουν τρεις, μεταξύ των οποίων η Γιουβέντους, που αντιστέκονται» δήλωσε ο Γκραβίνα και συμπλήρωσε: «Υπάρχει ξεκάθαρος κανόνας της ΔΟΕ, που περιλαμβάνεται και στα καταστατικά της CONI (σ.σ. της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής) και της ομοσπονδίας. Αν η εταιρεία δεν αποδέχεται αυτή την αρχή, λυπάμαι αλλά θα αποβληθεί. Ελπίζω όμως αυτή η σύγκρουση να τελειώσει σύντομα».

Πηγή: newsbomb.gr

Όλη η επικαιρότητα