Μπάσκετ

Ο Σάκης Κάτζος επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Κοροίβου από το πρωτάθλημα της Α2

Ακούστε το άρθρο

Ο Κόροιβος αποτελεί την πρώτη ομάδα που δεν δήλωσε συμμετοχή στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών, με την πορεία του να σταματάει στις 3 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια για την τρέχουσα σεζόν, επιβεβαιώνοντας το χθεσινό ρεπορτάζ της «Πατρίς σπορ» που έκανε λόγω για μη συμμετοχή των κυανόλευκων στη συνέχεια, ειδικά από τη στιγμή που αν το δήλωναν έγκαιρα δεν θα νυπήρχαν κυρώσεις ούτε στην τρέχουσα αλλά ούτε και στην επόμενη σεζόν.

Μπορεί κάποιοι αθλητές να βρέθηκαν την περασμένη Δευτέρα στην Ηλεία για να ξεκινήσουν προπόνηση με την ομάδα (απουσίαζαν οι Παπαδιονυσίου, Κουρέπης και Μιχαλούτσος για διαφορετικούς λόγους ο καθένας), αλλά αρκετά γεγονότα, και η μη ικανοποίηση των αιτημάτων από την πολιτεία έφεραν τον Σάκη Κάτζο και την διοίκηση της ομάδας να αποφασίσει τη μη συμμετοχή.

Μάλιστα ο ισχυρός άνδρας του συλλόγους σε μια σύντομη δήλωση του στο basketa.gr ανέφερε:

«Η συμπεριφορά της πολιτείας προς τις ομάδες είναι απαράδεκτη. Θα πρέπει να νιώθουν ντροπή, καθώς από το μοίρασμα των 3 εκ. ευρώ δεν είχαν την τσίπα να δώσουν ένα μικρό πόσο στις ομάδες της Α2, από τη στιγμή που επιθυμούσαν διακαώς την επανεκκίνηση. Ένα ποσό κοντά στις 2ο χιλιάδες ευρώ θα κάλυπτε έξοδα διαιτητών και ταξιδιών».

Ο Κόροιβος σε αναλυτική του ανακοίνωση εντός των ημερών θα τοποθετηθεί στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, ενώ με κάθε τρόπο η διοίκηση αναφέρει πως θα είναι τίμια προς παίκτες και προπονητές εξοφλώντας τους ένα μέρος των χρημάτων, ενώ τονίζει ότι μετά τις 5 Μαΐου δεν θα είχε καταλύματα να τους φιλοξενήσει.

Εκτός και το Αγρίνιο, «αγνοείται» η Δάφνη

Μπορεί για τον Κόροιβο να ήρθε η πρώτη πληροφορία δια στόματος του Σάκη Κάτζου ότι δεν θα αγωνιστεί στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών, αλλά το Αγρίνιο ήταν η ομάδα που έστειλε πρώτη επιστολή με την οποία έκανε γνωστή την απόφαση της.

Η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας βρισκόταν σε αδράνεια εδώ και αρκετό καιρό, ενώ όπως φάνηκε δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσει να αγωνίζεται, με την τροποποιημένη προκήρυξη να του δίνει τη δυνατότητα να μην συνεχίσει.

Πλέον, και μετά την συμμετοχή και του Παγκρατίου, η μόνη ομάδα που δεν έχει δώσει σημεία ζωής, ως προς ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει είναι η Δάφνη Δαφνίου.

Mε νεαρούς η Καβάλα

Η Καβάλα θα αγωνιστεί τελικά κανονικά στο πρωτάθλημα της Α2. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της, Βαγγέλης Παππάς, στο « Ράδιο Πρωϊνή 93.7», αποφασίστηκε ο σύλλογος να αγωνιστεί, προκειμένου α έχει την ευκαιρία ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Πενταζίδης, να δοκιμάσει πολλά νέα παιδιά από το εφηβικό και το παιδικό.

Φυσικά, θα αγωνιστούν και παίκτες της ανδρικής ομάδας, ενώ να σημειωθεί ότι οι Αργοναύτες ξεκίνησαν με πέντε ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Όλη η επικαιρότητα