Ηλεία

Ο τελευταίος να κλείσει… την πόρτα! – Νέα μετακίνηση γιατρού από το νοσοκομείο Αμαλιάδας, στου Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Στο Νοσοκομείο του Πύργου μετακινείται ο ένας εκ των δύο ειδικευμένων χειρουργών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αναστάτωση γιατρών και εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος γιατρός είχε υποβάλλει σχετική αίτηση για την μετακίνηση, ωστόσο με δεδομένο τις τεράστιες ελλείψεις σε όλους τους τομείς, η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας γίνεται πλέον… «καλοκαιρινή»!

Η «εβδομάδα των Παθών» για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας…

Για «εβδομάδα των Παθών» μιλά με χθεσινή  του ανακοίνωση ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, τονίζοντας ότι και με αυτή την μετακίνηση διαλύεται με συνοπτικές διαδικασίες ότι είχε απομείνει.

Αύριο το πρωί, συμμετέχοντας στην πανελλαδική στάση εργασίας, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου.

«Ότι και αν έχουμε πει, ότι και αν έχουμε γράψει, οι άνθρωποι που χειρίζονται την δημόσια υγεία στην Ηλεία έχουν ξεπεράσει κάθε όριο…», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλος

Η ανακοίνωση του συλλόγου έχει ως εξής:

Με συνοπτικές διαδικασίες ότι είχε απομείνει στην Αμαλιάδα ο χειρουργικός τομέας διαλύεται, αφού με σημερινή απόφαση του διοικητή Γ.Ν. Ηλείας μετακινείται ο ένας εκ των δυο ειδικευμένων χειρουργών για Πύργο. Μάλιστα είναι ο ιατρός που περίπου πριν ένα μήνα είχε πάρει μόνιμη θέση ενώ υπηρετούσε ως επικουρικός χειρουργός. Με το φύλο πορείας και αυτός ανά χείρας  οδεύει και αυτός εκτός νοσοκομείου.

Μέχρι χθες είχαμε δυο  γενικούς χειρούργους δυο ορθοπεδικούς και δυο αναισθησιολόγους που έδιναν 12 εφημερίες νομού ως χειρουργικός τομέας.  Με την αποχώρηση του χειρουργού  το εφημεριακό πρόγραμμα καταρρέει, ο χειρουργικός τομέας με ένα γιατρό είναι αδύνατον να λειτουργήσει και θα συμπαρασύρει και τους ορθοπεδικούς βάζοντας ταφόπλακα στον πάλαι  ποτέ ισχυρό τομέα του πρώην νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Ότι και αν έχουμε πει,  ότι και αν έχουμε γράψει, οι άνθρωποι που χειρίζονται την δημόσια υγεία στην Ηλεία έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Οι παθολόγοι παραιτούνται, οι χειρουργοί μετακινούνται και οι ασθενείς δυστυχώς πληρώνουν την ανεπάρκεια και την αδιαφορία των διοικούντων.

Ετοιμάζουν την χαριστική βολή στη δημόσια υγεία.. Όλα τα υπόλοιπα για χρηματοδότηση νέας πτέρυγας  και ενεργειακή αναβάθμιση μόνο ως τραγικό  αστείο ταιριάζουν στην περίπτωση.

Οι εργαζόμενοι στα πλαίσια της πανελλήνιας υγειονομικής κινητοποίησης προκηρύσσουμε   στάση εργασίας την Πέμπτη  22/4/2021 και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου μας».

Όλη η επικαιρότητα