Αθλητισμός

Ο φόρος τιμής του Μίλτου Τεντόγλου στην geek κουλτούρα

Ακούστε το άρθρο

Το ότι ο χρυσός Ολυμπιονίκης έχει αδυναμία στα ιαπωνικά καρτούν ήταν κάτι που δεν γνωρίζαμε. Το μάθαμε λόγω της γροθιάς του στο πάτωμα κατά την είσοδο στο Ολυμπιακό στάδιο πριν τον μεγάλο τελικό.

Ο Μίλτος Τεντόγλου πέταξε στα 8,41 μέτρα και βρέθηκε στην κορυφή του βάθρου. Κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος και έγινε ο δεύτερος, χρυσός Έλληνας Ολυμπιονίκης του Τόκιο, μετά τη νίκη του Στέφανου Ντούσκου.

Λίγο πριν κατακτήσει τον κόσμο με το απίστευτο, τελευταίο άλμα του, ο 23χρονος άλτης έκανε μία κίνηση που ελάχιστοι κατάλαβαν τι ακριβώς είναι. Κατά την είσοδό του στο Ολυμπιακό στάδιο πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού, έριξε μία γροθιά στο πάτωμα. Λανθασμένα συνδέθηκε από κάποιους με τους αθλητές του σούμο.

Ο ίδιος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους μιλώντας στο Sportsfeed.gr, που συνεργάζεται με το SPORT24 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ερωτώμενος τι ήταν αυτή η κίνηση που έκανε (πάτα play στο 3:00), ο Τεντόγλου απάντησε «Όποιος ξέρει, ξέρει», κλείνοντας το μάτι στην κάμερα και συνέχισε με τις απαραίτητες διευκρινίσεις: «Είναι από το One Piece, το gear second του Luffy. Ένα power up του Luffy».

Ο Τεντόγλου, το gear second και η αγάπη του για τα ιαπωνικά κόμικς

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το One Piece είναι ένα ιαπωνικό shōnen manga που δημιουργήθηκε από τον Eiichiro Oda το 1997. Μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση, υπό τη μορφή anime. Η ιστορία του ακολουθεί τις περιπέτειες του Monkey D. Luffy, ενός αγοριού που απόκτησε απίστευτη ευελιξία και πλαστικότητα στις κινήσεις του αφού έφαγε ένα Φρούτο του Διαβόλου. Μαζί με ένα πειρατικό πλήρωμα, αναζητά τον μεγαλύτερο θησαυρό στον κόσμο, γνωστό ως One Piece. Μία από τις κινήσεις που χρησιμοποιεί στις μάχες είναι το gear second, τεχνική που ενισχύει τη δύναμη και την εκρηκτικότητά του.

Εκτός από μεγάλος fan των magna και anime, o Έλληνας Ολυμπιονίκης είναι και γενικότερα λάτρης της κουλτούρας της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, καθώς όπως μαθαίνουμε, κάνει μαθήματα ιαπωνικών.

Εμείς είμαστε υπερήφανοι για το άλμα του, ο Eiichiro Oda για τη γροθιά του.

Πηγή: oneman.gr

Όλη η επικαιρότητα