Οικονομία

Πάγιες δαπάνες – Τελευταία ευκαιρία για την επιδότηση – Τα βήματα

Ακούστε το άρθρο

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου εκπνέει η προθεσμία που είχε δώσει το οικονομικό επιτελείο στις επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης των παγίων δαπανών και να «κερδίσουν» το φορο-κουπόνι που θα εξαργυρώσουν στην εξόφληση των φετινών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δικαιούχοι είναι 28.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες που μπορούν να σβήσουν συνολικά 210 εκατ. ευρώ από φόρους και 240 εκατ. ευρώ από ασφαλιστικές εισφορές.

Ήδη έχουν γίνει οι πρώτοι αυτόματοι συμψηφισμοί φόρων ύψους 32,7 εκατ. ευρω.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) συνεχίζει να «σκανάρει» τις οφειλές των δικαιούχων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Τα βήματα

Βήμα 1: Για τις επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει αίτηση χορήγησης στην πλατφόρμα «myBusinessSupport», προσδιορίζοντας το ποσό που επιθυμεί να διατεθεί για την εξόφληση φορολογικών οφειλών, από την επόμενη ημέρα της υποβολής της αιτήσεων, ελέγχεται καθημερινά από την ΑΑΔΕ, με αυτοματοποιημένο τρόπο, εάν οι δικαιούχες επιχειρήσεις εμφανίζουν στο TAXIS οφειλές φόρων (φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ και λοιποί φόροι) που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν στο β΄ εξάμηνο του 2021.

Βήμα 2: Σε περίπτωση που η επιχείρηση έχει τέτοιες οφειλές, οι οφειλές αυτές εξοφλούνται αυτόματα με το ποσό επιδότησης παγίων δαπανών που δικαιούται η επιχείρηση, μέχρι την εξάντληση του ποσού αυτού.

Όλη η επικαιρότητα