Ηλεία

«Πάει» για… αλλαγή έδρας ο ΦΟΔΣΑ Ν. Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΛΙΔΑΣ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Η έγκριση μεταφοράς της έδρας, αλλά και  των καθηκόντων της  Οικονομικής και Ταμειακής Υπηρεσίας του ΦΟΔΣΑ Ν. Ηλείας από τον Δήμο Πηνειού στον Δήμο Ήλιδας, είναι ένα από τα θέματα της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη μέσω τηλεδιάσκεψης στις 8 το βράδυ.

Η  μεταφορά προτείνεται λόγω του ότι από την πλευρά του δήμου Πηνειού έχει εκφραστεί η θέση να μην συνεχίσει να έχει την έδρα του Φορέα. Παράλληλα, ο δήμος Ήλιδας διαθέτει τις τεχνικές υπηρεσίες και έχει αναλάβει το έργο της μονάδας επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στην Τριανταφυλλιά.

Και για  τα καθήκοντα  της οικονομικής και ταμειακής υπηρεσίας του Φορέα, επίσης ο δήμος Πηνειού δεν φέρεται διατεθειμένος  να  συνεχίσει  να εξυπηρετεί τον Φορέα.

Ο ΦΟΔΣΑ έλαβε απόφαση να γίνει η μεταφορά των καθηκόντων της οικονομικής και ταμειακής υπηρεσίας στον δήμο Ήλιδας, η οποία χρειάζεται επικύρωση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όσον αφορά όμως στην αλλαγή έδρας, εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας την ερχόμενη Τρίτη, θα πρέπει να λάβουν απόφαση και τα υπόλοιπα Δημοτικά Συμβούλια του νομού, ως μέλη του ΦΟΔΣΑ. Μεταξύ άλλων την συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης θα απασχολήσει η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου, η έγκριση μεσοπρόθεσμου προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025 του υποτομέα των ΟΤΑ, ο καθορισμός χώρων για δημοπράτηση αιγιαλού παραλίας για τα έτη 2021, 2022, κατόπιν άγονων δημοπρασιών.

Στη συνεδρίαση θα τεθούν και αιτήσεις παραιτήσεων από επιτροπή και την Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Ακινήτων Αμαλιάδας. Συγκεκριμένα, θα τεθεί η αίτηση παραίτησης του πρώην αντιδημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Νικολόπουλου από την Επιτροπή Αξιολόγησης Ωφελούμενων Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Επίσης, θα συζητηθεί η αίτηση παραίτησης του κ. Ελευθέριου Νταλαμάρα από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Ακινήτων, καθώς και οι σχετικές αιτήσεις παραίτησης και δύο τακτικών μελών της Εταιρείας. Θα προηγηθεί (7:45΄) ειδική συνεδρίαση για την συζήτηση και λήψη απόφασης στην υποχρεωτική αναμόρφωση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του δήμου οικονομικού έτους 2021.

Όλη η επικαιρότητα