Lifestyle

Πάολα: Το πραγματικό όνομα, η εγκυμοσύνη στα 17 και η αλήθεια για την καταγωγή της

Ακούστε το άρθρο

Στο “Σπίτι με το Mega” εμφανίστηκε το βράδυ του Σαββάτου η Πάολα. Η γνωστή τραγουδίστρια κράτησε συντροφιά στο τηλεοπτικό κοινό ερμηνεύοντας μερικές από τις πιο γνωστές επιτυχίες της αλλά και μερικά από τα αγαπημένα της τραγούδια άλλων καλλιτεχνών.

Μαζί της εμφανίστηκαν ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος, με το πηγαίο ταλέντο και τη μακρά του πορεία στο λαϊκό στερέωμα, η Χριστίνα Μαραγκόζη με τις κλασικές ερμηνείες της, αλλά και οι σπουδαίοι Στάθης Νικολαΐδης και Μανώλης Κονταρός, που ενώνουν τις φωνές τους με την ερμηνεύτρια και μας ταξίδεψαν μέσω τις μουσικής τους στον Πόντο και την Κρήτη.

Ποια είναι όμως η Πάολα;

Η Πάολα Φωκά ή αλλιώς Παγώνα Καραμήτσιου όπως είναι το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε το 1985 στη Συκιά Χαλκιδικής όπου και μεγάλωσε. Η σχέση της με το τραγούδι άρχισε όταν ήταν ακόμη πολύ μικρή. Θα έλεγε κανείς πως δε θα μπορούσε να ξεφύγει από αυτόν τον δρόμο μιας και οι γονείς της ασχολούνταν επαγγελματικά με το τραγούδι.

Στα 14 της χρόνια άρχισε να εμφανίζεται δίπλα τους σε νυχτερινά μαγαζιά ενώ το 2002, πριν ακόμα ενηλικιωθεί παντρεύεται τον Φώτη Ζογλοπίτη με τον οποίο απέκτησε στα 17 της τη μονάκριβη κόρη της, την Παολίνα. Και παρότι το ζευγάρι χώρισε, η οικογένειά τους παραμένει ενωμένη με τον έναν να μιλά πάντα για το πρόσωπο του άλλου με τα καλύτερα λόγια.

Το 2005 αποφασίζει να αφήσει την Θεσσαλονίκη και να έρθει στην Αθήνα για να κυνηγήσει το όνειρό της. Τότε κυκλοφορεί και τον πρώτο της δίσκο και αποδεικνύει πως δεν ήρθε για να κάνει απλώς ένα πέρασμα από το τραγούδι αλλά για να μείνει.

Συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου και μέχρι σήμερα η πορεία της παραμένει ανοδική.

Σε όλα αυτά ωστόσο, υπήρχε και ένα ψέμα, με το οποίο είχε συνδυάσει το όνομά της. Η Πάολα στο ξεκίνημα της καριέρας της είχε δηλώσει πως είναι τσιγγάνα κάτι που όπως εξομολογήθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε δυο χρόνια πριν στο Βινύλιο, δεν ισχύει.

«Δεν είναι αλήθεια ότι είμαι τσιγγάνα, στον λόγο της τιμής μου, στο θεούλη που πιστεύω είχε πει. Εγώ το είπα μόνη μου, εγώ το δημιούργησα. Να ξεκινήσω την ιστορία από την αρχή; Από τους φίλους που είχα τσιγγάνους; Γενικά εγώ είμαι κατά του ρατσισμού και όλοι λέμε ότι δεν είμαστε ρατσιστές αλλά εγώ έχω δει ότι οι περισσότεροι είναι ρατσιστές. Είναι ντροπή. Είναι αίσχος. Είναι φίλοι μου, τους έχω ζήσει, είναι πανέμορφα πλάσματα. Εγώ τους ζηλεύω. Δεν μπορώ να πω ότι δεν με ξενερώνουν και με αρκετά από αυτά που κάνουν. Δεν είναι όλοι όμως έτσι. Ξενερώνω γιατί τους υποστήριξα πολύ και τους υποστηρίζω και να ξέρουν ότι τους αγαπώ τους τσιγγάνους. Η μαμά μου ήταν αυτή που όταν το άκουσε έγινε πόλεμος στο σπίτι. Η μαμά μου δεν ήθελε να της αλλάξεις ταυτότητα, ο μπαμπάς μου επειδή είναι σαν και εμένα, δέχτηκε αυτή την ιστοριούλα που έφτιαξα από την ψυχή μου. Ήταν η ανάγκη μου αυτή.

Ήξερα την δική μου διαδρομή ότι θα έλαμπε. Το ήξερα από μικρή. Είμαι πολύ γειωμένη με αυτό που συμβαίνει, ήταν η δική μου διαδρομή, ποτέ κανείς δεν θα μπορούσε να την αλλάξει. Δεν μπορούσε κανένα εμπόδιο να την αλλάξει. Πέτυχα το στόχο μου. Δεν είναι αλήθεια ότι γέμιζαν τα μαγαζιά που εμφανιζόμουν τσιγγάνοι, αλλά ερχόντουσαν όμως. Ότι πονάει το αγαπούν. Όταν έμπαιναν μέσα ένιωθα πολύ όμορφα γιατί καταλάβαινα ότι έχουν φάει την ιστορία μου. Έκανα σολάριουμ για να φαίνομαι τσιγγάνα, ντυνόμουν ανάλογα, φερόμουν ανάλογα. Όταν είδα μετά από τέσσερις ημέρες σε μεσημεριανή εκπομπή quiz “Ποια τραγουδίστρια είναι τσιγγάνα;”. Λέω έγινε quiz αυτό το θέμα; Έχω πετύχει. Έγινε αυτό που ήθελα. Όταν γύρισα βέβαια στο σπίτι μου, είχα σοβαρό πρόβλημα και αυτός που μπορούσα να στηριχτώ ήταν ο μπαμπάς μου» εξομολογήθηκε.

Η πρώτη απώλεια που τη συγκλόνισε ήταν του πολυαγαπημένου της πατέρα. Πριν λίγα χρόνια είχε γράψει στην επίσημη σελίδα της στο facebook, μεταξύ άλλων: «Το γεγονός της τεράστιας απώλειας του μοναδικού, του καλού πατέρα μου, έχει λιώσει την ψυχή μου!».

Η δεύτερη απώλεια ήταν εκείνη του στενού της φίλου, Παντελή Παντελίδη το 2016.

«Έχω κι άλλα πίσω μου, κι άλλους ανθρώπους που αγαπώ και τρέμω γι’ αυτούς. Θα το πω για πρώτη φορά και τελευταία αυτό: μετά τον μπαμπά μου και τον Παντελή, έχασα άλλους δύο αγαπημένους μου ανθρώπους. Δύο φίλους, ανθρώπους πολύ δικούς μου. Μεγάλες απώλειες. Πραγματικά έπεσαν όλα μαζί. Φοβάμαι μη μου συμβεί και κάτι άλλο. Ο θεός δεν μας παίρνει τη ζωή. Μας τη χαρίζει. Ο θεός δεν είναι άδικος και δεν παίρνει τη ζωή από ένα δίχρονο αγγελούδι. Η ζωή τα φέρνει έτσι, η ανθρώπινη φύση, το αδύναμο σώμα. Όλα είναι ανθρώπινα. Κι αν το σκεφτείς καλά, θα δεις ότι δεν είμαστε τίποτα» είχε δηλώσει στο Down Town Κύπρου.

via

Όλη η επικαιρότητα