Ελλάδα

Πάρος: Αναζωπυρώσεις και αποστολή ενισχύσεων – Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Αμφιλοχία

Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς για δεύτερο 24ωρο στην Πάρο και όλα δείχνουν ότι θα χρειαστούν προσπάθειες και αυτή την νύχτα.

Παρότι από χθες θεωρείται οριοθετημένη η φωτιά, ειδικά από το μεσημέρι και μετά σημειώθηκαν πολλές αναζωπυρώσεις εντός της καμένης έκτασης, από την ενίσχυση των ανέμων και έτσι οι προσπάθειες συνεχίζονται, όπως και η αποστολή νέων ενισχύσεων κυρίως προς αντικατάσταση των εξαντλημένων πυροσβεστών.

Από χθες επιχειρούν συνολικά 37 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων που το βράδυ ενισχύθηκαν από Αθήνα με 18 πυροσβέστες και 9 οχήματα.

Οι νέες ενισχύσεις που μεταβαίνουν από Πειραιά ακτοπλοϊκώς είναι 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, που θα φτάσουν αργά το βράδυ, από Σάμο με ελικόπτερο, μία ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος που ήδη έχει φτάσει και από Θεσσαλονίκη με αεροσκάφος της Πολιτικής Προστασίας, 25 πυροσβέστες του αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΑΚ, που θα φτάσουν περίπου στις 8 το βράδυ. Περιοδικά και εναλλάξ επιχειρούν 8 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Ζημιές σε σπίτια δεν έχουν αναφερθεί ούτε έχουν κινδυνεύσει οικισμοί, παρότι σε κάποιες περιπτώσεις ειδικά σε διάσπαρτες στην πλαγιά βίλες, οι φλόγες έφτασαν έως και τα 100 μέτρα απόσταση. Σημειώνεται ότι από χθες, με εντολή του Αρχηγού ΠΣ, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) έχει μεταβεί στην Πάρο για τη διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς.

Την ίδια ώρα, άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής σε φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον Προφήτη Ηλία Αμφιλοχίας κοντά στην Ιόνια Οδό, η οποία οριοθετήθηκε άμεσα. Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 28 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 11 οχήματα και 2 αεροσκάφη PZL, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα