Αχαϊα

Πάτρα: Έγκλειστοι 35 φοιτητές λόγω κορονοϊού – 5 κρούσματα

Ακούστε το άρθρο

35 φοιτητές στην Πάτρα βρίσκονται σε καραντίνα εξαιτίας κρουσμάτων κορωνοϊού στην εστία σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News.

Με τα χέρια σταυρωμένα, απομακρυσμένοι, απομονωμένοι ο καθένας στο μπαλκόνι του, με βλέμματα γεμάτα αγωνία και προσμονή και τα κορμιά να κρέμονται στα κάγκελα σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσουν φωνάζοντας, 35 φοιτητές στην Πάτρα βιώνουν την καραντίνα.

Η κάμερα του Live News καταγράφει την ώρα που σακούλες με τρόφιμα και μπουκάλια με νερό φτάνουν στην εστία για τους φοιτητές που είναι σε απομόνωση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας φοιτητής που εργαζόταν σε κλαμπ της Πάτρας ανέβασε δέκατα. Προβληματισμένος πήγε στον γιατρό και το τεστ επιβεβαίωσε τον φόβο του. Είχε κορoνοϊό. Ακολούθησε «τσουνάμι» τεστ στην εστία και διαπιστώθηκε ότι 5 φοιτητές έχουν «χτυπηθεί» από τον ιό στην Πάτρα.

Συνολικά 35 φοιτητές θα μείνουν για 2 βδομάδες έγκλειστοι στην εστία τους. Οι ίδιοι ζητούν να μεταφερθούν μόνο οι θετικοί αλλού. Με την αγωνία μην χτυπήσει το τηλέφωνο οι φοιτητές περιμένουν τα αποτελέσματα των τεστ ενώ ο φόβος πως η διασπορά μπορεί να είναι μεγαλύτερη, ώρα με την ώρα μεγαλώνει.

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε ο Παναγιώτης Κατσίμερος, ένας εκ των φοιτητών που βρίσκεται σε καραντίνα στη φοιτητική εστία της Πάτρας.

«Βρισκόμαστε σε καραντίνα για τρίτη ημέρα, έχουν βγει πέντε άτομα θετικά στον κορονοϊό. Εμείς λέμε ότι η καραντίνα από μόνη της δεν μπορεί να δώσει λύση. Εμείς είμαστε σε καραντίνα, αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι ουσιαστικό μέτρο.

Πρέπει να μεταφερθούν τα θετικά κρούσματα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να έχουν και την κατάλληλη φροντίδα, να δοθεί λύση στο θέμα της απολύμανσης στην εστία, που το ζητάμε από τις 25 Μαΐου και τελικά θα γίνει αύριο. Το φαγητό έρχεται από το εστιατόριο σίτισης και δίνεται στους φοιτητές», εξήγηση περιγράφοντας την κατάσταση ο κ. Παναγιώτης Κατσίμερος.

via

Όλη η επικαιρότητα