Αχαϊα

Πάτρα: Απίστευτο αλαλούμ με τα εμβόλια- Στον «Άγιο Ανδρέα» αγωνιούν ήδη για τη β΄ δόση

Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr έφτασαν τελικά μόνο 200 δόσεις στο Νοσοκομείο οι οποίες θα γίνουν σε γιατρούς και νοσηλευτές μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Το αλαλούμ με τα εμβόλια στα νοσοκομεία της Πάτρας είναι απίστευτο. Αντανακλάται δε και στην ειδησεογραφία με τις διάχυτες πληροφορίες από τη πλευρά των αρμοδίων, τις καταγγελίες για αναβολές εμβολιασμών που διαψεύδονται αλλά όχι με …πειστικό τρόπο και τις συνεχείς αλλαγές των δεδομένων, ανά ώρα, ημέρα ή λεπτό.

Λίγες ώρες πριν αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» η ανησυχία των υγειονομικών έχει χτυπήσει ταβάνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr έφτασαν τελικά μόνο 200 δόσεις στο Νοσοκομείο οι οποίες θα γίνουν σε γιατρούς και νοσηλευτές μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Οι υπόλοιπες 400 δόσεις που ήρθαν στην Πάτρα πήγαν σε νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας και της ευρύτερης περιοχής.

Ο αριθμός των δόσεων προκαλεί έντονο προβληματισμό και ο λόγος όπως λένε στο thebest.gr υγειονομικοί από τον «Άγιο Ανδρέα», είναι ο εξής: Το εμβόλιο της pfizer γίνεται σε δύο δόσεις. Η δεύτερη δόση γίνεται σε διάστημα 21 ημερών από την πρώτη. Μόνο έτσι το εμβόλιο είναι λειτουργικό. Θα υπάρχει αυτή η δόση σε 20 μέρες με δεδομένο ότι περίμεναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό εμβολίων τα οποία-παρά τις πληροφορίες και τις δεσμεύσεις- κατευθύνθηκαν τελικά σε άλλα νοσοκομεία;

Οι υγειονομικοί στον «Άγιο Ανδρέα» φοβούνται ότι γίνονται πειραματόζωα σε μια διαδικασία στην οποία γίνεται χωρίς «οδικό χάρτη». «Ποιος ξέρει αν σε 20 ημέρες θα μπορεί να μας γίνει η β΄ δόση από τη στιγμή που δεν έχει εξασφαλιστεί επάρκεια με βεβαιότητα;» αναρωτιούνται. «Δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση για αυτό».

Όσο για την έναρξη των εμβολιασμών στα γηροκομεία; Ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί στην Πάτρα. Πάντως οι πληροφορίες λένε ότι δεν υπάρχει επάρκεια εμβολίων για αυτό το σκοπό.

Τέλος άγνωστο παραμένει το τι θα συμβεί με τους εμβολιασμούς στο Καραμανδάνειο. Ο διοικητής του Ιδρύματος δήλωσε στο thebest.gr ότι οι εμβολιασμοί θα γίνουν αλλά στο Νοσοκομείο του Ρίου. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ωστόσο επανήλθε σήμερα με νέα ανακοίνωσή της και επιμένει ότι θα αναβληθεί η διαδικασία σε 18 νοσοκομεία, Κ.Υ. και μονάδες του ΕΚΑΒ, παρά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους.

Ανάμεσα στα Νοσοκομεία που οδεύουν προς αναβολή, συμπεριλαμβάνει και το Καραμανδάνειο.

Όλη η επικαιρότητα