WEB tv Αχαϊα

Αχαΐα: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Δροσιά Αχαΐας -Εκκενώνεται η Αγιά τριάδα Ηλείας (vid)

Έχουν ζητηθεί ενισχύσεις και από άλλες πόλεις.
Ακούστε το άρθρο

Όσον αφορά στις προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, στην περιοχή επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 35 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Το γεγονός ότι το πύρινο μέτωπο πλησιάζει τα σύνορα της Ηλείας και πιο συγκεκριμένα την περιοχή της Αγίας τριάδας οδήγησε τους αρμοδίους φορείς στην απόφαση της διεύρυνσης των αντιπυρικών ζωνών στην πλευρά της Ηλείας.

Επίσης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενημερώθηκαν οι κάτοικοι των οικισμών Τριβογά και Χριστοπουλέικα ,Σταυροδρόμι,Σκούρας ,Καδρασι ,και Αγία Τριάδα Ηλείας  για πιθανή εκκένωση, λόγω της φωτιάς.

Όσον αφορά στις προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, στην περιοχή επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 35 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Νέο Μήνυμα συναγερμού για το πύρινο μέτωπο εστάλη σε κατοίκους των περιοχών Κάτω Δροσιά, Πηγάδια, Μπαράκες, Σκιαδά, Ξηροχώρι, Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, και Καρπετάκι Αγίας Τριάδας να απομακρυνθούν προς Χαλανδρίτσα.

Πρόκειται για χωριά της Αχαίας και της Ηλείας, οι κάτοικοι των οποίων είναι σε επιφυλακή ενώ στην περιοχή επιστρέφουν εναέρια μέσα.

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Πτέρης για εκκένωση

Μήνυμα του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έφθασε στα κινητά των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Πτέρης, όπου ζητείται να απομακρυνθούν, ακολουθώντας συγκεκριμένη διαδρομή.

Στο σημείο επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, 2Ε/Π και 5 Α/Φ (2PZL, 2 CL215, και Beriev-200).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το χωριό Δροσιά, εκκενώνεται προληπτικά και απομακρύνονται οι κάτοικοι.

«Η φωτιά έχει πιάσει όλη την κορυφογραμμή του χωριού και κατεβαίνει προς τα χωριά. Είναι δύσκολη η κατάσταση» δήλωσε σε νέα επικοινωνία ο δήμαρχος Θόδωρος Μπαρής και συμπλήρωσε: «Επιπλέον, λόγω της πυρκαγιάς που έπιασε στην Ελεκίστρα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που δρούσαν από το πρωί στην Τριταία έχουν αδυνατίσει καθώς χρειάστηκε να ενισχύσουν την φωτιά της Πάτρας καθώς απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Εχουμε σοβαρό πρόβλημα και δεν θα ξέρουμε τι να κάνουμε μέχρι το βράδυ».

Με πληροφορίες από SKAI.GR/ΑΠΕ

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα