Αχαϊα

Πάτρα: Με λαμπρότητα η υποδοχή των οστών του Παλαιών Πατρών Γερμανού

Ακούστε το άρθρο

Με δέος και συγκίνηση η Πάτρα υποδέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής τα οστά του Παλαιών Πατρών Γερμανού, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την επανάσταση.

Ο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος από τον βοηθό του Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο και τους προσκεκλημμένους νυν και προ Μητροπολίτες Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμο και Αμβρόσιο αντίστοιχα, Ναυπακτίας και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατος, πλήθος ιερέων και αρκετός κόσμος υποδέχθηκε τα οστά του Π.Π. Γερμανού.

Συγκινητική ήταν η παρουσία των μελών των Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης μας, οι οποίοι ντυμένοι με παραδοσιακές στολές και κρατώντας τα λάβαρά τους και υποδέχθηκαν με ροδοπέταλα τη λάρνακα με τα οστά του Εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανού από την Δημητσάνα Αρκαδίας όπου φυλάσσονται.

Η λάρνακα τοποθετήθηκε στο τζιπ και με συνοδεία κλήρου και λαού έφθασε μπροστά στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου, όπου αρματωμένοι νέοι χόρεψαν έναν παραδοσιακό χορό και στη συνέχεια εψάλη από όλους ο Εθνικός Ύμνος.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης αναφέρθηκε στην μεγάλη προσφορά στο έθνος του Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Το «παρών» στην τελετή έδωσαν μεταξύ άλλων βουλευτές, εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών φορέων, των σωμάτων ασφαλείας και φορέων αλλά και αρκετός κόσμος.

Πηγή: gnomip.gr

Όλη η επικαιρότητα