Αχαϊα

Πάτρα: Να γιατί επιμένουν τα κρούσματα – Τι δηλώνει ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ

Ακούστε το άρθρο

Την απάντηση στον προβληματισμό γιατί δεν μειώνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Πάτρα μετά από 17 ημέρες γενικής απαγόρευσης, δίνουν τα στιγμιότυπα που δημοσιεύει σήμερα η εφ. «Πελοπόννησος» από την περιοχή της μαρίνας.

Εκατοντάδες πολιτών χθες, ώρα 5.15 το απόγευμα, ήταν συσσωρευμένοι στο θεατράκι και κατά μήκος όλης της παραλιακής ζώνης της μαρίνας. Η εικόνα είναι ίδια καθημερινά στην περιοχή όπως και σε άλλα σημεία της πόλης. Μάλιστα αρκετοί από τους συγκεντρωμένους δεν φορούσαν ούτε μάσκα.

Άραγε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν βλέπουν τις εικόνες αυτές; Πώς περιμένουμε να μειωθούν τα κρούσματα και οι νοσηλείες; Είμαστε η μοναδική περιοχή της χώρας που έχει γενική απαγόρευση και δεν έχει καταφέρει να ελέγξει τη διασπορά. Οι εικόνες δε αυτές έρχονται σε σύγκρουση με τη μάχη που δίνει ο υγειονομικός μηχανισμός της περιοχής να αναπτύξει νέες κλίνες μέχρι και κινητή ΜΕΘ εγκαθιστά ώστε μην μείνει ακάλυπτος κανένας ασθενής.

«Ολες οι εισαγωγές που έχουμε στα νοσοκομεία είναι από την Πάτρα. Τα μέτρα που λαμβάνονται είναι για να προλάβουν τη διασπορά της νόσου και να μην φτάσουν οι άνθρωποι στα νοσοκομεία. Οταν δεν τα τηρούμε προκαλούμε μόνοι μας την εξάπλωση του ιού. Γιατί τόση αδιαφορία;» Διερωτάται ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ

Χθες, διαγνώστηκαν 104 νέα κρούσματα. Σύμφωνα δε με τα στοιχεία που μας έδωσε ο κ. Καρβέλης, στα νοσοκομεία της Πάτρας νοσηλεύονταν 83 ασθενείς.

Συγκεκριμένα στην Κλινική Κορωνοϊού του «Αγίου Ανδρέα» νοσηλεύονταν 33 στην Κλινική Κορωνοϊού και 4 στη ΜΕΘ. Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 34 στις δύο Κλινικές και 12 στη ΜΕΘ

Όλη η επικαιρότητα