Categories: Αχαϊα

Πάτρα: Οι κλίνες γεµίζουν, το προσωπικό εξαντλείται

Share

«Δραµατική» χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκοµεία της Πάτρας ο διοικητής της 6ης Υγειονοµικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Οι νοσηλείες εκτοξεύτηκαν στις 180 εκ των οποίων οι 29 σε ΜΕΘ. Η προχθεσινή νύχτα κύλησε µε έντονο προβληµατισµό µεταξύ του Γ. Καρβέλη και του καθηγητή λοιµωξιολογίας Μάρκου Μαραγκού για τις λύσεις που πρέπει να δροµολογήσουν στην κατεύθυνση εξασφάλισης επιπλέον κλινών ΜΕΘ.

Η χθεσινή µέρα τούς βρήκε νωρίς το πρωί στο ΠΓΝΠ σε έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου ∆ιαχείρισης του Κορωνοϊού. Τα µέλη του Συντονιστικού αποφάσισαν την ανάπτυξη ακόµα 6 κλινών ΜΕΘ στο ΠΓΝΠ έτσι ώστε οι κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ (Μονάδα Αυξηµένης Φροντίδας) να φτάσουν τις 40.

«Οι ρυθµοί αύξησης των νοσηλειών καθώς και η επιβάρυνση που καταγράφουµε σε περιστατικά επιβάλλουν να επεκταθούµε. Με βάση την απόφαση αυτή ανοίγουµε άλλες 6 κλίνες ΜΕΘ και αν χρειαστεί θα επεκταθούµε και σε χώρους ανάνηψης» µας είπε ο κ. Καρβέλης προσθέτοντας ότι: «Ανάλογη µέριµνα υπάρχει και για τον «Αγιο Ανδρέα» όπου µέχρι την Κυριακή θα ολοκληρωθούν οι εργασίες ώστε να λειτουργήσουµε άλλες 5 κλίνες ΜΕΘ.

Ηδη έχουµε ζητήσει από το υπουργείο να µας ενισχύσει µε τον απαιτούµενο εξοπλισµό, πλην κλινών που είµαστε καλυµµένοι». Στο σηµείο αυτό, ο κ. Καρβέλης απευθύνει δηµοσίως «ευχαριστώ» στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και των δύο νοσοκοµείων που αναλαµβάνουν και καλύπτουν µε απόλυτη επάρκεια κάθε νέα ανάγκη που προκύπτει παρά την ψυχοσωµαική τους εξάντληση. «Οφείλω όµως να εξάρω ιδιαίτερα την ανταπόκριση της διευθύντριας της ΜΕΘ του Πανεπιστηµιακού Νοσοκοµείου αν. καθηγήτριας, Φωτεινής Φλίγκου.

Οχι µόνον δεν εκφράστηκαν διαµαρτυρίες για την αύξηση των κλινών, αλλά ανέλαβε µε την οµάδα της τη λειτουργία όλων των κλινών ΜΕΘ. Και το επισηµαίνω αυτό διότι είναι γνωστές οι ελλείψεις που υπάρχουν σε αναισθησιολόγους» τόνισε ο κ. Καρβέλης.

ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ

Χθες στις Κλινικές Κορωνοϊού του ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 79 στις Κλινικές, 20 ασθενείς στη ΜΕΘ και 5 παιδιά στην Παιδιατρική Κλινική. Αντίστοιχα στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν 67 ασθενείς στις Κλινικές Κορωνοϊού και 9 στη ΜΕΘ.

Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος