WEB tv Αχαϊα

Πάτρα: Όλα τα μέτωπα υπό έλεγχο-Συνεχείς Αναζωπυρώσεις pic-vids)

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.
Ακούστε το άρθρο

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η κατάσταση στο μέτωπο του Ριγανοκάμπου μετά από τις συνεχείς ρίψεις νερού από τις εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν στην φωτιά της Πάτρας. Στο σημείο βρίσκονται ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος.

 Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αυτή την ώρα (7.09μμ) στη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 28/7 στην Ελεκίστρα Πατρών.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στα καμμένα σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr

Πέντε σπίτια και ΙΧ τυλίχθηκαν από τις φλόγες στην Καρυά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Στις φλόγες παραδόθηκαν σπίτια στο Σούλι , από τη φωτιά που από το μεσημέρι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.Μεγάλη η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Αυτή την ώρα οι φλόγες έχουν επεκταθεί προς Ριγανόκαμπο. Χτυπούν καμπάνες για εκκένωση οικισμών. 

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ελεκίστρα, στις παρυφές της Πάτρας και στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ζητηθεί ενισχύσεις.

Ο Κικίλιας έθεσε σε μέγιστη ετοιμότητα το ΕΚΑΒ

Λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Πάτρας και κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου και τους ζήτησε να θέσουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας όλες τις υγειονομικές δομές και το ΕΚΑΒ στην ευρύτερη περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου που εφημερεύει σήμερα, έχει τεθεί σε ετοιμότητα και το Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας στις ειδικότητες Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής.

Μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί στο ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με αναπνευστικα προβλήματα, δύο πυροσβέστες και μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής.
Επίσης, στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα Πατρών παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε άνδρα κάτοικο της περιοχής με θλαστικό τραύμα. Η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Πέρασε την Περιμετρική η φωτιά

Η φωτιά που εκδηλώθηκε στην Ελεκίστρα το μεσημέρι της Τετάρτης, πέρασε την περιμετρική της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr που επιβεβαιώνει η τοπική ΕΛΑΣ, η φωτιά πέρασε την Περιμετρική οδό της Πάτρας και κινείται προς την Εγλυκάδα (γήπεδο τένις).

Έχει ζητηθεί η εκκένωση του καταυλισμού των Ρομά.

Εκλεισε η μεγάλη Περιμετρική της Πάτρας

Οπως ανακοινωσε την Τροχαία αλλά η Ολυμπία Οδό, με μοναδικό γνώμονα  να μην κινδυνεύσουν οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και να βοηθηθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο, αποφασίστηκε να διακοπή η κυκλοφορία στον μεγάλο οδικό άξονα της Πάτρας.

Δυνάμεις της Τροχαίας βρίσκονται σε σημεία του δρόμου και να εκτρέπουν την κυκλοφορία των οχημάτων σε δρόμους εντός πόλης.

Εκκενώνεται προληπτικά η κοινότητα του Σουλίου

Εντολή για προληπτική εκκένωση της κοινότητας Σουλίου, που βρίσκεται στις παρυφές της Πάτρας, δόθηκε από την Πυροσβεστική, λόγω της φωτιάς.

Στην περιοχή βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που βοηθούν στην εκκένωση της κοινότητας, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Όλη η επικαιρότητα