Ελλάδα

Πάτρα: Συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του Μπ. Χέντερσον στον Λαγανά της Ζακύνθου

Ακούστε το άρθρο

Συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της δολοφονίας του Αμερικάνου υπηκόου Μπακάρι Χέντερσον, που έγινε τον Ιούλιο του 2017 στον Λαγανά της Ζακύνθου.

Πρώτος κατέθεσε, με τη βοήθεια της διερμηνέως, ο πατέρας του Μπακάρι, Φίλμπερτ Χέντερσον, ο οποίος, εμφανώς συγκινημένος, μίλησε για τις σπουδές, το χαρακτήρα και τα σχέδια που είχε το παιδί του για το μέλλον. Παράλληλα, περιέγραψε και τις τελευταίες στιγμές που πέρασαν μαζί, αλλά και το τελευταίο τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Μπακάρι.

Ειδικότερα, ο Φίλμπερτ Χέντερσον είπε ότι ο Μπακάρι είχε σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων, έχοντας πάρει και υποτροφία, ενώ κατά την διάρκεια των σπουδών του εργαζόταν τους καλοκαιρινούς μήνες, ως υπάλληλος στο τοπικό κοινοβούλιο και τη γερουσία στο Τέξας, για να έχει τα δικά του χρήματα.

Επίσης, κατέθεσε ότι ο Μπακάρι είχε δημιουργήσει την δικιά του σειρά ρούχων και ήθελε να την προωθήσει στην Ελλάδα, και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, μέσω φίλων του που θα τα φορούσαν και θα έβγαζαν φωτογραφίες.

Ο Φίλμπερτ Χέντερσον είπε ακόμη ότι «ο Μπακάρι ήταν ονειροπόλος και υποστήριζε πάντα, ως πολίτης του κόσμου, διότι έτσι αισθανόταν, ότι ο κόσμος μας χρειάζεται περισσότερη αγάπη και λιγότερο μίσος».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις τελευταίες ημέρες που πέρασαν μαζί ως οικογένεια, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Κάθε Πέμπτη κάνουμε προσευχή σαν οικογένεια και την τελευταία Πέμπτη πριν αναχωρήσει ο Μπακάρι θέλησε να κάνει αυτός την προσευχή, αν και ήταν η σειρά του αδελφού του. Τελικά η μητέρα του δέχθηκε και ο Μπακάρι προσευχήθηκε να επικρατήσει παγκόσμια ειρήνη».

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με την κατάθεση φίλου του Μπακάρι, για τα όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ, ενώ η δίκη θα συνεχιστεί την επόμενη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα