Αχαϊα

Πάτρα: Τέσσερα διαβήματα σε ενάμιση μήνα – Νεαρός απειλεί να αυτοκτονήσει

ΦΩΤΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΟΧΗΜΑ
Ακούστε το άρθρο

Ενα οικογενειακό επεισόδιο και η προειδοποίηση νεαρού, ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του κινητοποίησε χθες το πρωί την Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «εφ. Πελοπόννησος», άνδρες του Γ΄Αστυνομικού Τμήματος έσπευσαν σε σπίτι στην περιοχή όπισθεν του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Αγιος Ανδρέας», μετά από κλήση μητέρας, ότι ο γιος της εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει.

Είχε προηγηθεί έντονος διαπληκτισμός μεταξύ των δυο ατόμων, με τον νεαρό να χειροδικεί κατά της μητέρας του και να αποχωρεί από το σπίτι.

Ο άνδρας που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικής φύσεως προβλήματα και είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, όπως πληροφορείται η «Π», ζητούσε από τη μητέρα του χρήματα. Η αδυναμία της να ικανοποιήσει το αίτημά του, τον εξόργισε και αφού της επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά χωρίς ωστόσο να την τραυματίσει σοβαρά, της είπε πως αφού δεν του δίνει χρήματα θα αυτοκτονήσει (!).

Από τις αρχές του χρόνου μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί από την αστυνομία, τέσσερις περιπτώσεις απόπειρας αυτοκτονίας.

ΟΒΡΥΑ

Στις 19 Ιανουαρίου, 50χρονος επιχειρηματίας κατανάλωσε χάπια και «ταμπουρώθηκε» στο μπάνιο του σπιτιού του στην Οβρυά, όπου διέμενε με την οικογένεια του.

Ηθελε, όπως υποστήριζε να προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα, εξαιτίας συσσωρευμένων προβλημάτων που αντιμετώπιζε, χωρίς ωστόσο να τα αποκαλύψει.

Απαιτήθηκε η επέμβαση των διαπραγματευτών ΕΛΑΣ, Παντελή Τσίρκα και ο Χρήστου Κέφαλου (διοικητής και υποδιοικητής του Γ΄Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, αντίστοιχα), για να πειστεί να ανοίξει την πόρτα του μπάνιου, πριν οι δυνάμεις του τον εγκαταλείψουν.

ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

Στις 3 Φεβρουαρίου, αναστάτωση επικράτησε στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, στο κέντρο της Πάτρας, όταν γυναίκα νεαρής ηλικίας, επιχείρησε να πέσει από μπαλκόνι κτιρίου, γνωστοποιώντας την πρόθεσή της να δώσει τέλος στη ζωή της.

Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση, με αστυνομικές δυνάμεις να σπεύδουν στο σημείο, αποτρέποντας τα χειρότερα.

ΚΑΣΤΕΛΛΟΚΑΜΠΟΣ

Δύο ημέρες αργότερα, στις 5 Φεβρουαρίου, από τη θαλάσσια περιοχή του Καστελλόκαμπου μεταφέρθηκε με συμπτώματα υποθερμίας και διατηρώντας τις αισθήσεις του 55χρονος που έπεσε στη θάλασσα, έχοντας καταναλώσει ποσότητα χαπιών.

Εντοπίστηκε από πλήρωμα περιπολικού του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών που έσπευσε στην περιοχή μετά από τηλεφώνημα συγγενικού προσώπου του παρ’ ολίγον αυτόχειρα. Οι λόγοι που οδήγησαν τον 55χρονο, σε αυτή την πράξη δεν διευκρινίστηκαν, ωστόσο όπως είχε αποκαλύψει η «Π», την προηγούμενη ημέρα της απόπειρας αυτοκτονίας, είχε ολοκληρωθεί η κατ’ οίκον καραντίνα στην οποία είχε τεθεί, καθώς είχε προσβληθεί από τον covid-19.

Και στις τρεις περιπτώσεις τα άτομα, κατόπιν εισαγγελικής εντολής μεταφέρθηκαν στη Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών για ψυχιατρική εξέταση.

Όλη η επικαιρότητα