Πάτρα: Το κέντρο λογοθεραπείας Talk-Talk προσφέρει εξειδικευμένη φροντίδα στα παιδιά με μαθησιακά προβλήματα

Share

Όλο και περισσότεροι γονείς πλέον είναι ευαισθητοποιημένοι σχετικά με τα αναπτυξιακά και τα μαθησιακά προβλήματα που πιθανόν να εμφανίσει το παιδί τους. Πάντα όμως χρειάζονται επαγγελματική καθοδήγηση σε ό,τι αφορά τη λεπτομερή διάγνωση – εκτίμηση της κατάστασης και κυρίως τον προγραμματισμό και την εφαρμογή της εξειδικευμένης φροντίδας που θα προσανατολίζεται αποκλειστικά στις ανάγκες και στις ιδιαιτερότητες του παιδιού τους.

Το κέντρο λογοθεραπείας Talk-Talk βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας και λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2020. Απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες και παρέχει υπηρεσίες λογοθεραπείας στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά.

Η επιστημονική υπεύθυνη του κέντρου, Καρυτινού Κατερίνα, είναι Λογοθεραπεύτρια με MSc στον Αυτισμό, του πανεπιστημίου Strathclyde της Γλασκόβης. Μετά από πολυετή εμπειρία σε μεγάλες δομές του Λονδίνου και της Γλασκόβης, δημιούργησε ένα σύγχρονο κέντρο θεραπειών στην Πάτρα.

Στο Talk Talk σεβόμαστε τις ιδιαιτερότητες και τη μοναδικότητα του κάθε παιδιού γι αυτό τα προγράμματα παρέμβασης μας είναι εξατομικευμένα και σχεδιασμένα ανάλογα με τις ανάγκες των μικρών μας φίλων. Δημιουργούμε μια σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης με το κάθε παιδί και επιδιώκουμε να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του μέσα από μια σειρά ευχάριστων και δημιουργικών δραστηριοτήτων. Εφαρμόζουμε την θεραπεία μέσω του παιχνιδιού γιατί «η δουλειά του παιδιού είναι το παιχνίδι» (Maria Montessori).

Η θεραπευτική σχέση παιδιού-λογοθεραπευτή και η στενή συνεργασία με τους γονείς και την υπόλοιπη επιστημονική ομάδα παίζουν σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα της θεραπείας γιαυτό σε συνεχή επικοινωνία συντάσσουμε εξατομικευμένο πρόγραμμα φροντίδας που περιλαμβάνει:

  • διάγνωση – εκτίμηση της κατάστασης,
  • ανάλυση ευρημάτων,
  • προγραμματισμό φροντίδας βασισμένο στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του παιδιού ή του ενήλικα με βασικό γνώμονα να αποκτήσει την ικανότητα να εκφράζεται, να επικοινωνεί, να αλληλεπιδρά, να είναι αυτόνομο και χαρούμενο,
  • εφαρμογή θεραπευτικού προγράμματος,
  • αξιολόγηση αποτελεσμάτων,
  • επαναπρογραμματισμό αν χρειαστεί.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε ραντεβού για ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!

Τηλέφωνα 6984177630, 2614008760, email: info@talktalk.gr

Website: www.talktalk.gr, Facebook: Talk-Talk, Instagram: talk.talk_patra