Αχαϊα

Πάτρα: Χαμόγελα και αισιοδοξία για τον 6χρονο που παραλίγο να πνιγεί – Βγήκε από τη ΜΕΘ

ΦΩΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ
Ακούστε το άρθρο

Τα χαμόγελα επιστρέφουν ξανά στα πρόσωπα του 6χρονου αγοριού που παραλίγο να χάσει τη ζωή του από πνιγμό σε πισίνα και της οικογένειάς του.

Το μικρό παιδί, που νοσηλευόταν τις τελευταίες ώρες στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, βγήκε χθες από την εντατική αφού η κατάσταση της υγείας του εμφάνισε σημαντικά σημάδια βελτίωσης.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο tempo24.news, ο υπεύθυνος της ΜΕΘ, Παιδίατρος Ανδρέας Ηλιάδης “πέρασε το κρίσιμο 24ωρο και είδαμε ότι ευτυχώς ο παρολίγον πνιγμός δεν άφησε καμία επιπλοκή στο παιδί.”

Ο κ. Ηλιάδης περιγράφει τον 6χρονο ως ένα χαμογελαστό γεμάτο ζωντάνια παιδί και επισημαίνει:

“Από την πρώτη στιγμή που μίλησα με τον μικρούλη του είπα ότι δεν θα πρέπει να φοβάται το νερό και πως βγαίνοντας από το νοσοκομείο θα μάθει να κολυμπάει σωστά και με ασφάλεια. Θα ήταν κρίμα να κουβαλάει αυτό το τραύμα από εδώ και πέρα.”

Το χρονικό της παρολίγον τραγωδίας

Ήταν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας όταν το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σε πισίνα πάρκου αναψυχής στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας.

Για καλή του τύχη έγινε άμεσα αντιληπτό από τους ναυαγοσώστες που υπήρχαν στο χώρο, οι οποίοι ξεκίνησαν την παροχή πρώτων βοηθειών.

Καθοριστική ήταν η συμβολή και δύο γιατρών που βρίσκονταν ως θαμώνες στον χώρο.

Μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, είχαν καταφέρει να εφαρμόσουν με επιτυχία την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και το παιδί ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας και από εκεί διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Πηγή: tempo24.gr

Όλη η επικαιρότητα