Κύπρος

Πέθανε από κορωνοϊό ο αρχιγραμματέας της εκκλησίας της Κύπρου

Ακούστε το άρθρο

Ο Χιώτης αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Μουσουρούλης, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, νικήθηκε από τον κορωνοϊό.

Νόσησε στις 17 Δεκεμβρίου 2020 και στις 26 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και δυο μέρες μετά διασωληνώθηκε.

Ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Μουσουρούλης γεννήθηκε το 1950 στη Χίο. Σπούδασε Φιλολογία και Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το 1976 εντάχθηκε στις τάξεις της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ», υπηρετώντας ως λαϊκός ιεροκήρυκας και κατηχητής σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Το 2000 ορίστηκε ως εκπρόσωπος της Αδελφότητας «Ο ΣΩΤΗΡ» στην Κύπρο.

Το 2014 κλήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο να υπηρετήσει ως κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου. Τον Μάϊο του 2014 χειροτονήθηκε σε Διάκονο και Πρεσβύτερο και ακολούθως χειροθετήθηκε σε Αρχιμανδρίτη. Διετέλεσε Εφημέριος του Καθεδρικού Ναού Αγίου Ιωάννου, ασχολούμενος με το συγγραφικό έργο, ραδιοφωνικές εκπομπές θεολογικού περιεχομένου, την ιερά Εξομολόγηση, την κατηχητική κίνηση και τις νεανικές κατασκηνώσεις.

Τον Ιανουάριο του 2018 διορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο ως Αρχιγραμματέας αυτής. Υπηρέτησε από τη θέση αυτή με ευσυνειδησία, συνέπεια και εξαιρετικό ζήλο.

via

Όλη η επικαιρότητα