Αθλητισμός Ελλάδα

Πέθανε ο επί εικοσαετία φροντιστής του Ολυμπιακού, Ανδρέας Βουρλιώτης

Ακούστε το άρθρο

Την ίδια ημέρα που ο Ολυμπιακός απηύθυνε το «ύστατο χαίρε» στον Σάββα Θεοδωρίδη, έφυγε από τη ζωή ο επί εικοσαετία φροντιστής της ανδρικής ομάδας μπάσκετ των «ερυθρόλευκων», Ανδρέας Βουρλιώτης.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Ανδρέας Βουρλιώτης έπασχε από άνοια. Άφησε την τελευταία πνοή του την Πέμπτη (20/8) σε ηλικία 85 ετών. Ο Ανδρέας Βουρλιώτης υπήρξε φροντιστής της ομάδας μπάσκετ του Πειραιά από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 μέχρι το 1998.

Ο Ανδρέας Βουρλιώτης ξεκίνησε να βοηθά τους παίκτες του Ολυμπιακού εθελοντικά. Διατηρούσε ένα μικρό καφενείο δίπλα στο Παπαστράτειο και, λόγω της αγάπης του για τον σύλλογο του Πειραιά, το άφηνε κατά τις ώρες των προπονήσεων του Ολυμπιακού, για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους «ερυθρόλευκους» παίκτες. Αρχικά στον Ολυμπιακό των Γιατζόγλου, Καμπούρη, Παραγυιού, Σαμπάνη, Μανιάτη, Κουκή, Παναγιωτόπουλου, Γιαννόπουλου, Παπαχρηστόπουλου, Κασίμη και Καρκαμπάση. Εν συνεχεία, του έγινε πρόταση να εργαστεί στον Ολυμπιακό ως φροντιστής.

Μια ιστορία που θυμούνται οι… παλιοί στον Ολυμπιακό είναι πως ο Ανδρέας Βουρλιώτης είχε «χτίσει» ο ίδιος τούβλο-τούβλο τα αποδυτήρια στο Παπαστράτειο, αφού έως τότε οι παίκτες άλλαζαν μπροστά σε όλους. Στο πλευρό του Ανδρέα Βουρλιώτη θήτευσε και ο νυν φροντιστής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Πασχόπουλος, με τους δύο άνδρες να αποτελούν το δίδυμο που φρόντιζε την πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα του Ολυμπιακού, το 1997 στη Ρώμη.

Ο Ανδρέας Βουρλιώτης τίμησε με όλες τις δυνάμεις του τα «ερυθρόλευκα» και ο θάνατός του γέμισε με θλίψη τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Ανδρέα Βουρλιώτη θα ψαλλεί το Σάββατο (22/8) στις 10:30 στον Άγιο Γεράσιμο στο Δημοτικό Κοιμητήριο του Σχιστού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα