Αθλητισμός Ελλάδα

Πέθανε ο Μενέλαος Χατζηγεωργίου – Πρώην πρόεδρος του Άρη και ευρωβουλευτής της ΝΔ

Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία 95 ετών απεβίωσε ο Μενέλαος Χατζηγεωργίου, ένας άνθρωπος που υπηρέτησε τον Άρη από τα τέλη της δεκαετίας του 1930, όντας αθλητής του συλλόγου. Υπήρξε κολυμβητής, καλαθοσφαιριστής και αθλητής του στίβου, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος -σε δύο θητείες- στην ποδοσφαιρική ομάδα τη δεκαετία του 1970.

Σημαντικότερη αυτή της σεζόν 1979-80, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Άρης έφτασε στο μπαράζ πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στον Βόλο. Αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους διαχρονικά παράγοντες στην ιστορία του συλλόγου, ενώ ήταν και εξαιρετικός γιατρός-μαιευτήρας.

“Ήταν μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της οικογένειας του Άρη, η οποία από σήμερα είναι φτωχότερη”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΑΣ Άρης, εκφράζοντας παράλληλα τη βαθιά οδύνη του για την απώλεια του Μενέλαου Χατζηγεωργίου και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του.

Το αντίο της ΝΔ

Τον πρώην ευρωβουλευτή και ιστορικό της στέλεχος αποχαιρετά με ανακοίνωσή της και η Νέα Δημοκρατία.

Στην ανακοίνωση, το κυβερνών κόμμα αναφέρει: “Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με οδύνη τον πρώην ευρωβουλευτή του κόμματός μας, ιστορικό στέλεχος της παράταξης και διατελέσαντα πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης Μενέλαο Χατζηγεωργίου.

Ο Μενέλαος Χατζηγεωργίου αγωνίστηκε για τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας με την ίδια αφοσίωση που υπηρέτησε σε όλη του τη διαδρομή τον αθλητισμό και την αγαπημένη του ομάδα τον Άρη.

Στην οικογένεια του και τους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια”.

via

Όλη η επικαιρότητα