Ηλεία

Πέντε Ηλείοι-ες στη Βουλή των Εφήβων

Ακούστε το άρθρο

Πέντε μαθητές και μαθήτριες από την Ηλεία, συμμετέχουν φέτος στη Βουλή των Εφήβων που αποτελεί πάντα μία σπουδαία διάκριση για το μέλλον της χώρας μας.

Στη Βουλή των Εφήβων θα λάβουν μέρος από την Ηλεία η Αντωνία Κορδάτου από το 2ο Γενικό Λύκειο Πύργου, ο Αθανάσιος Κουρούβανης από το Γενικό Λύκειο Ζαχάρως, ο Παναγιώτης Στάμος από το 1ο Γενικό Λύκειο Πύργου, η Νικολέττα Κωστόπουλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας και ο Ανδρέας – Χαράλαμπος Παναγόπουλος από το 4ο Γενικό Λύκειο Πύργου.

Να τονισθεί ότι υπάρχουν και πέντε μαθητές-τριες που έχουν οριστεί ως αναπληρωματικοί και συγκεκριμένα οι: Μαρία Αικατερίνη Βρύνα από το 2ο Γενικό Λύκειο Πύργου, Βασιλική Ζαφειράκη από το Γενικό Λύκειο Ζαχάρως, Αργυρή – Μαρία Χονδραντώνη από το 1ο Γενικό Λύκειο Πύργου, Ελπίδα-Μαρία Κορίζη από το 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας και Αναστασία Σμαρνάκη από το 4ο Γενικό Λύκειο Πύργου.

Το πρόγραμμα της «Βουλής των Εφήβων» πέρυσι δεν πραγματοποίησε Σύνοδο λόγω της πανδημίας, φέτος όμως η ΚΕ΄ Σύνοδος θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως τον προσεχή Ιούλιο.

Σε ανάρτησή του ο μαθητής του ΓΕΛ Ζαχάρως Αθανάσιος Κουρούβανης δήλωσε γι’ αυτή την εμπειρία: «Και επίσημα Βουλευτής λοιπόν. Ένα πρόγραμμα με πολλές δυσκολίες φτάνει στο τέλος του μόλις γίνει η συνεδρίαση. Ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τους συμμαθητές μου που είτε συμμετείχαν, είτε όχι, που πολλές φορές οδήγησαν σε χρήσιμα συμπεράσματα.

Τόσο το 2019 όσο και τώρα συνεργάστηκα με άτομα τα οποία έδειξαν μεγάλη αφοσίωση στο πρόγραμμα και συνεργαστήκαμε ακούραστα και αδιαμαρτύρητα γι’ αυτό το αποτέλεσμα. Να ευχηθώ στα υπόλοιπα 4 άτομα και στα αναπληρωματικά μέλη με τα οποία θα εκπροσωπήσουμε τον Νομό μας καλή επιτυχία και να έχουμε όλοι μας μια όσο το δυνατόν υπέροχη εμπειρία».

Όλη η επικαιρότητα